Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lapsellani on syöpä

Re: neuro- ja retinoblastooma

Hei,

voi harmi ettei verkkokalvo pysynyt paikallaan, olisihan valon 'aistimisestakin' ollut jotain hyötyä, mutta nyt sitten ei tarvitse jännitellä enää tuota asiaa.
Meillä vieläkin laitetaan hanttiin proteesia poistettaessa ja vielä enemmän laitettaessa takaisin, nyt kylläkään ei tarvitse enää kolmea henkilöä siihen hommaan. Omanlaisensa tekniikan oppii kun joutuu hoitamaan proteesin vaihdon yksin. Aika harvakseltaan puhdistellaan nykyisin proteesia, kun uudessa talossamme on herkkäkuuloinen naapuri, joka ei kestä lasten aiheuttamia ääniä, vaan jakelee lippusia ja lappusia postiluukusta..
Alkuun todellakin pojan proteesi oli liian pienen näköinen, mutta siihen oli syynsäkin. Helpottaa poistamis/laittamis operaatiota. Kun toisen kerran käytiin proteesipajalla proteesia suurennettiin ja paksunnettiin, ja syvyysero hävisi lähes kokonaan ja proteesi liikkuikin vähän. Nyt taas pitäisi tehdä samainen operaatio, koska on alkanut taas liikaa näyttämään tekosilmältä. Eli tuo kuvaamasi kuopalla oleva silmä on alkuvaiheen juttuja, proteesipajalla saavat kyllä sopivan näköisen silmän aikaiseksi varmasti jo seuraavalla kerralla.
Perinnöllisyystuloksia odotellaan vieläkin, ajattelinkin soitella poliklinikalle asiasta, koska aikaa on jo mennyt aika lailla. Tosin tälläviikolla kun kävimme silmäpolilla, niin pojan papereissa oli merkintä että poistetusta silmästä on otettu näytepala, joka on lähetetty ulkomaille tutkittavaksi. Ehkäpä tässä joutuu vielä odottelemaan toiset 3 kuukautta.
Lääkäreitä kiinnostaa perinnöllisyysasiassa sekin että isoveljellä on se neuroblastooma ollut (ja hornerin syndrooma). Ja mielelläni annankin tutkittavaksi tällaisen tapauksen jos se mitenkään auttaa syöpätutkimuksia.
Sen verran poika taas pisti hanttiin silmätutkimuksissa että lääkäri päätti että tutkitaan terve silmä vielä nukutuksessa keväällä. No kukapa 4- vuotias yhdellä silmällä jaksaisi kauaa katsella kirkasta valoa, kun vaikeaahan tuo on kahdella silmällä aikuisellekin. Terveessä silmässä on onneksi hyvä lähi- ja kaukonäkö tällä hetkellä.
Hyvää kevättä!
ketta | 6.3.2010 klo 11:01:53