Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lapsellani on syöpä

Re: neuro- ja retinoblastooma

Hei,

lisätutkimukset tehtiin keväällä, ja poika sai puhtaat paperit, eikä patologikaan ollut löytänyt näköhermosta syöpäsoluja.
Silmäproteesiakin on käyty jo suurentamassa, ja silmätutkimuksetkin silmäpolilla alkavat jo sujua vähän paremmin.
Tutkimuset retinoblastooman takia eivät ole vielä ohi, koska halusimme selvittää onko kysessä muoto joka periytyy, eli perinnöllisyysklinikallakin on tullut käytyä. Onneksi tuohon tutkimukseen tarvittiin vain verinäyte. Sen tulokset valmistuvat vasta parin kuukauden kuluttua.
Isoveli, tämä neuroblastooman sairastanut, on reipas koululainen, mutta pituuskasvu on ollut turhan hidasta, mutta eipä se menoa ole suuremmin haitannut. Pitää vain aina muistutella että ei mene mukaan riehumisiin, koska luut ovat hauraammat ja rautahampaat nippanappa pysyvät suussa. Onneksi onkin 'lego-miehiä', eli tykkäisi rakennella legoilla vaikka aamusta iltaan.
Hienoa että teillä on kasvain lähtenyt pienenemään. Toivottavasti silmässä pysyy edes vähän näköä, koska jo valonkin aistiminen silmällä auttaa hahmottamaan edessä olevia esteitä. Pojan silmänpoiston jälkeen huomasimme että valonaistimista oli vielä ollut sairaassa silmässä, koska törmäilyt alkoivat vasta silmänpoiston jälkeen. Nyt törmäilyt jo vähentyneet huomattavasti, ja jos törmäilyjä tulee, poika toikaisee että eihän hän voinut nähdä kun tekosilmä.
T:Ketta

ketta | 13.11.2009 klo 23:29:40