Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Elämä syövän jälkeen

Re: Miten syöpä on teitä muuttanut?

Diagnoosista on nyt kulunut reilut 1,5 vuotta, sain sen vappuaattona 2009. En tiedä ymmärränkö vielä edes asiaa, erilaisia hoitoja ja leikkauksia on ollut koko ajan - viimeisin lokakuussa 2010. Tieto syövästä tuli hirveänä shokkina. Yritän olla ajattelematta koko asiaa ja uskoisin, että elän sen kanssa kohtuullisen tasapainossa.

Mutta pelko näköjään pinnan alla vaanii koko ajan! Sain yliopistosairaalasta kirjeen ja istuin kauan keittiön pöydän ääressä ennenkuin uskalsin sen avata.. minullahan on sovittu kontrollikäynti, mitään syytä kirjeeseen en keksinyt ja sitten pamahti! Tietenkin sieltä ilmoitetaan jotakin hirveää..

Kirjeessä oli pyyntö osallistua tutkimukseen, luvat ja kyselylomakkeet. Vasta jälkikäteen tajusin, että eihän sitä kirjeellä mitään kuolemantuomiota ilmoiteta..

Elikkäs; jonkinlainen pelko on syövän uusimisesta. Ja kuten te muutkin kirjoititte, tietynlainen vakavuus on vallalla. Suunnittelen kyllä tulevaa mutta vähän niinkuin kysymysmerkillä koko ajan. Ja muutosta on myös siinä, että itseluottamus, luotto siihen että hallitsen elämääni, sitä ei enää ole. Joskus tuntuu, että keikun juuri ja juuri nenä pinnan yläpuolella...
zaziki | 3.12.2010 klo 10:57:08