Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Re: Munuaissyövän (uudet) hoitomuodot, lääkkeet ja lääkekokeilut

Tämä näyttää erittäin lupaavalta myös munuaissyövän hoidon kannalta. Ilmeisesti Helsin yliopistossa ei kuitenkaan tutkita juuri tätä menetelmää.
Immunoterapialla läpimurtotuloksia melanoomassa, munuaissyövässä ja keuhkosyövässä

Tiedote 2.6.2014 Syövänhoidon suurin konferenssi ASCO (American Society of Clinical Oncology) 30.5.-3.6.2014 Chicagossa

Aiemmin nopeasti kuolemaan johtaneessa edenneessä melanoomassa on yhdistelmälääkityksen ansiosta lähes 90 % potilaista elossa 1-2 vuotta hoidon jälkeen

Aiemmin vain noin 25 % edennyttä melanoomaa sairastavista on elänyt yli vuoden diagnoosista. Nyt melanooman hoito on edennyt harppauksin: uusilla immuunijärjestelmän toimintaa tehostavilla lääkkeillä on saatu aikaan huikeasti parantuneet hoitotulokset: vuoden jälkeen potilaista oli elossa 94 % ja kahden vuoden jälkeen 88 %, eli suurimmalla osalla potilaista hoidon vaikutus jatkuu edelleen. Melanooman hoidossa ei ole koskaan nähty vastaavia tuloksia. Tämä tulos saatiin aikaan kahden immuno-onkologisen lääkkeen yhdistelmällä eli nivolumabilla ja ipilimumabilla.

Immuno-onkologialla on saatu myös muissa nopeasti kuolemaan johtaneissa syövissä pitkäaikaisia, osalla potilaista vuosia kestäviä vasteita. Tällaisia ovat esimerkiksi keuhkosyöpä ja munuaissyöpä. Aiemmin potilaat ovat kuolleet keuhkosyöpään noin kahdeksassa kuukaudessa, kun nyt nivolumabi-lääkkeellä noin neljäsosa potilaista oli elossa kahden vuoden seurannan jälkeen. Munuaissyövässä taas 43-48 % potilaista sai yhdistelmälääkityksellä (nivolumabi ja ipilimumabi) vasteen ja lisäksi noin kolmasosalla tauti ei edennyt seurannan aikana.

Näiden tulosten pohjalta BMS käynnistää kuluvan vuoden aikana sekä keuhkosyövässä että edenneessä munuaissyövässä laajat faasin 3 –tutkimukset, joissa tutkitaan nivolumabin ja ipilimumabin yhdistelmää ensilinjan hoitona. Melanoomassa faasin 3 -yhdistelmätutkimus on jo tehty ja sen tuloksia odotetaan suurella mielenkiinnolla. Helsingin yliopistollinen keskussairaala on mukana useassa tutkimuksessa, joissa tutkitaan immunoterapiamuotoja mm. edenneen munuaissyövän, keuhkosyövän ja melanooman hoidossa.

Immuno-onkologia onkin syöpätutkimuksen lupaavin uusi alue. Siinä potilaan oma immuunijärjestelmä valjastetaan hyökkäämään syöpäsoluja vastaan.

Terv. Jontte
jtr52 | 4.8.2014 klo 20:14:49