Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Re: Äidin syöpä

Hei

Meillä tuo sama tieto on saatu reilu vuosi sitten. Keuhkosyöpä on miehelläni. Ei voi leikata - sytoilla ja säteillä on menty eteenpäin. HUOM! Vuosi jo takana ja yhä elämä eteenpäin vie. Meillä syöpäläinen on nyt stabiilissa tilassa, eikä mitään sytohoitoja mene.Sytot ja säteet pienensivät kasvainta, mutta eivät kokonaan poistaneet. Toki hoidot käynnistetään, jos/kun on tarvetta.

Olen vieraillut näillä sivuilla paljon,hakemassa tietoa, toivoa, kohtalotovereita jne. Aluksi etsin ennusteita siitä, kauanko elämää vielä riittää, mutta sen olen jo lopettanut. Mottona on, että jokainen päivä johon herätään, niin eletään. Kaikkine suruineen ja murheineen, ilon hetkiä unohtamatta.

Nyt tuli ensimmäisen kerran tarve kirjoittaa. Meillä nuorimmainen oli 17 v. kun tuo tieto saatiin. Ehkä tärkein ohjeeni ja neuvoni on, että pyri jatkamaan omaa normaalia elämääsi, toki äitiäsi tukien. Meillä ainakin on ollut tosi tärkeää ja elämässä eteenpäin vievää, että on jatkettu niin normaalia elämää kuin mahdollista. Lapset jatkoivat "omilla poluillaan", suurempi suru olisi tullut, jos vanhemman sairastuminen olisi lamannut nuortenkin elämän. Syöpä on osa perhettämme, mutta se ei hallitse elämäämme eikä asioita katsota vain sen läpi - toki sen tuomat rajoitukset otetaan huomioon.

Useasti meillä on tapana murehtia asioita etukäteen. Se tieto, että ihminen ei parane, ei tarkoita sitä, etteikö hän vielä voi jatkaa elämistä. Kirjoitit, että sama vanha äiti edelleen. Vaali tuota ajatusta kuin kukkaa kämmenellä ja muista elää tässä ja nyt. Kamala sanoa, mutta sinulla on aikaa surra äitisi menettämistä sitten, kun se on ajankohtaista. Ja jos suinkin äitisi jaksaa, niin pyrin tekemään hänen kanssaan ihan niitä samoja (arkisiakin) juttuja, joita olet aina hänen kanssaan tehnyt. Se on ainakin meillä toiminut. Meillä riidellään ja rakastetaan ihan samoin, kuin ennen maailmamme pysäyttänyttä tietoa.
Ja kuten kirjoitit, hae pua jos vähänkään siltä tuntuu. YTHS:n kautta löytyy varmasti ammatti-ihmisiä, joilta saa apua.

Jaksamista, voimia ja uskoa siihen, että elämä kantaa.
Elämä vie | 5.1.2014 klo 15:03:14