Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Re: Glioblastoma frontalis ja koko oikean otsalohkon poisto

Hei

omalla isälläni todettin glioblastooma multiforme gradus 4 otsalohkoilla, molemmin puolin laajasti levinneenä syyskuussa -14. Se oli suuri järkytys koska kyseessä oli ihminen joka on todella terve ja huolehtii itsestään. Oireet alkoivat ihan parin viikon sisällä. Leikkaus ei ollut tässä tapauksessa mikään vaihtoehto koska kasvain ja etäpesäkkeet olivat levinneet jo aivokudoksen sekaan ja kyseessä oli erittäin agressiivinen kasvain muutenkin. Lääkärin sanojen mukeen todennäköisesti koko kasvain oli kasvanut muutamassa kuukaudessa.

Nyt on takana kuukauden kemo-sädehoito ja 5 sytostaatti jaksoa. Vuoden vaihteeseen asti meni ihan kohtuullisen hyvin, liikuntakyky säilyn kävelytasolla. Joulun jälkeen alkoi sitten epilepsiakohtaukset, joita on nyt tullut kiihtyvällä tahdilla lääkityksestä huolimatta. Liikuntakyky on mennyt käytännössä kokonaan ja kortisonit ovat turvottaneet hänet ihan erinäköiseksikin.
Viipalekuvat otettiin nyt vasta uudemman kerran sitten diagnoosin. Tuloksia odotellaan parhaillaan, mutta kyllähän se taitaa nyt niin olla että lähtölaskenta on alkanut.

KYS tekemää tutkimustietoa löytyy ainakin, googleta netistä. Itse luin kaiken mahdollisen kun diagnoosi tuli ja se on kyllä helpottanut tilannetta. Olenkin hyvin positiivisesti yllättynyt että on mennyt jo 7kk kun odotusarvo oli että jos jouluun asti edes. Tosin ainoastaan KYS neurokirurgi sanoi suoraan että kehottaa tekemään testamentit ym heti. Sen jälkeen kukaan lääkäri ei ole sanonut mitään ennusteita.

Tämä on ollut erittäin raskas prosessi ja raskaammaksi vain käy.
Toivon teille paljon voimia!
Hope or not | 14.4.2015 klo 12:28:47