Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Elämää ylläpitävällä lääkityksellä elävät

Re: follikulaarinen non-hodkinin lymfooma

Hei! Kyllä se hyvin menee, vaikka olisikin kaikenlaisia tuntemuksia. Kaikki on ohimenevää, tuntuu miltä tahansa. Minulla on hoidettu sytostaateilla kaksi vuotta sitten lymfooma, oli levinnyt luuytimeenkin. Selkään tuli ajoittain vihlovia kiputuntemuksia kuin sydämensykkeen tahtiin. Kerran hoidon aikana nousi korkea kuume ja sairaalassa laitettiin antibioottitiputukseen ja hyvin siitäkin selvittiin. Käytin pahoinvointiin Temestaa, Kytriliä ja jokaisen hoidon alkupäivinä myös kortisonia. Yritin olla kaikella tavoin mahdollisimman hygieninen, vältin yskiviä ihmisiä, pesin usein kädet. Hampaat pesin huolellisesti sähköhammasharjalla ja lisäksi aina syömisen jälkeen purskuttelin suun puhtaaksi. Mitään kukkien istutuksia mullan kanssa en tehnyt varmuuden vuoksi. Mutta voi sitä onnea, kun vihdoin hoito meni läpi. Pitkän aikaa kesti, ennenkuin alkoi tottua ajatukseen, että elämä on taas normaalia.
Katso vaan aina siihen tulevaisuuteen, mikä on edessä hoidon jälkeen. Hoitoajan vaivat unohtuvat hyvin pian. Ja senkin huomasin, että turhaan pihtasin aluksi särkylääkkeiden kanssa, mukavammin menee, kun helpottaa oloaan kaikin tavoin.
Tsemppiä sinulle jatkoon, joka hoitokerran jälkeen on yksi kerta vähemmän jäljellä! Mahdatko olla jo puolessa välissä! Terv.Hilleviivi
hilleviivi | 6.8.2011 klo 00:06:36