Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Yleistä syövästä

Kokemuksia ravitsemuksesta syöpähoitojen aikana

En löytänyt sopivaa palstaa ravitsemuksesta keskustelemiseen, joten kirjoitan tälle palstalle.

Minulle tuli ensimmäisen sytostaattihoidon jälkeen pakkomielle ostaa tuoremehupuristin, ja siitä lähtien olen puristanut päivittäin lasillisen tuoremehua. Ensimmäinen himoni kohde oli porkkanamehu, mutta luettuani mm. kirjan 'Syöpä ja ravitsemus' lisäsin mehuun erilaisia kaaleja (parsakaali, ruusukaali, lehtikaali, muitakin tilanteen mukaan) sekä pinaattia, joskus selleriä jne., ja lisämauksi vähän omenaa. Uskon, että mehu on auttanut limakalvoja pysymään toistaiseksi (takana 5.s hoitokerta) varsin hyvässä kunnossa, mutta olipa vaikutus mikä tahansa, ainakin se on maistunut hyvältä ja varmasti sisältää luonnollisia vitamiineja ja muita hyödyllisiä aineita.

Ennen 5. hoitoa nautin lahjaksi saamaani aloe vera -juomaa (Forever aloe bits n' peaches, peach flavoured aloe vera gel). Mikään nautinto tuo juoma ei ole, eikä sen vaikutuksesta tietenkään voi sanoa mitään, mutta jonkun tekijän vaikutuksesta veriarvoni hyppäsivät viitearvojen alarajalta keskivälin lukemiin 4. ja 5. hoitokertojen välissä. Kerron myöhemmin, jatkuiko trendi 6. hoitokerran yli. Juoma kuulemma hoitaa suolistoa eli parantaa imeytymistä.
Päivis | 11.11.2014 klo 16:32:17