Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Yleistä syövästä

PV ja ennuste

Hei!

Ikäväkseni joudun ilmoittautumaan uudeksi pv potilaaksi. Tuore diagnoosi ja 37 ikää. Mahakipujen ja huimien veriarvojen vuoksi sairaalaan jossa shokkina tuo uusi sairaus, sisäelimet ok ja muutoin terve ja hyvässä kunnossa. Hemoglobiinit alussa 217 ja HKR 76, jotka normalisoituivat suhteellisen nopeasti. Nyt lääkkeenä allonol ja verenohennuslääke+venesektiot toistaiseksi kerta viikkoon, kunnes kontrolli. Juon nestettä 3-3,5 litraa päivässä, yritän syödä terveellisesti ja kuntoilen, ruokaohjeita kaipailisi, voiko esim. maitoa juoda, ja onko punaisen lihan, veri/maksaruokien lisäksi jotain muuta jota välttää.

Etsinyt kuumeisesti tietoa netistä kuinka pitkään tämän taudin kanssa voi elää, toki kaikilla erilainen tauti ja netistä löydetyt elinikä ennusteet ei paljon lohduta. Hematologikaan ei paljon antanut ennusteita, kertoi vaan että odotettavissa normaali elinikä. Ei vaan netin 8-12 v elinikä ennusteisiin verrattuna paljon lohduta. Oma äiti kuollut saman taudin aiheuttaman ja eli vain 7 vuotta, kuoli leikkauksen aiheuttamaan verenvuotoon, tapahtunut toki -80 luvulla ja voi vaan toivoa että nykypäivänä hoito olisi edistynyt huimasti.
Arttu pv | 8.1.2013 klo 10:46:50