Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Yleistä syövästä

Hyvää kevättä PV:porukoille!

On ollut melkoisen vaiherikas talvi ja kevät. Syksyllä poistettiin perna ja kuukausi sen jälkeen aloitettiin Hydrea. Juuri ennen sitä iski ihottuma joka alkoi jaloista ja levisi sitten ympäri kroppaa. Meni 6 kk kortisonia ja lukuisa määrä erilaisia antihistamiineja ym. lääkkeitä. Lopulta oireet hellittivät n. kuukausi sitten. Veriarvot eivät oikein pysyneet Hydrealla kurissa, vaan trombosyytit nousivat n. 1100 ja valkosolutkin pysyttelivät lähellä 90 joten aloitettiin interferonin piikitys 5 viikkoa sitten, alussa 3 kertaa viikossa samalla Hydreaa vähentäen. No, kuumeiluhan siitä alkoi ja on jatkunut koko ajan.Panadolia menee pahimpina päivinä maksimimäärä eli 3000 mg. Myös kipuja on etenkin jalkojen luissa. Trombosyytit laskivat 130:een parissa viikossa ja Hydrea jätettiin pois. Sitten taas trombosyytit pompsahtivat yli 1100:n nyt ollaan sairaslomalla ja odotellaan veriarvojen korjaantumista pienellä Hydrea-annoksella ja joka toinen päivä pistetään Interferonia. Ja nyt sitten taas ihottumakin iski uudelleen. Vähän tuntuu jo siltä, että huumorintaju alkaa olla koetuksella tämän kaiken keskellä! Odotukset interferonia kohtaan olivat suuret, mutta sivuvaikutuksena tullut kuumeilu kyllä syö miestä oikein huolella! Onneksi on aivan mahtava hematologi jonka hoidossa nyt olen. Hänellä on aina aikaa potilaille ja hän esim. soittaa heti kokeiden tuloksista kun ne ovat valmistuneet labrassa.
Luuydinkoekin taas otettiin ja tauti on kyllä edennyt näiden 8 vuoden aikana, mutta leukemisoitumista ei vielä ole tapahtunut. Eli se on ainakin yksi/ainoa hyvä uutinen tässä asiassa.
Kaikesta huolimatta hyvää kevättä kaikille ja jaksamista tämän niin monimuotoisen tautimme kanssa!
ArtsiR | 19.4.2013 klo 21:33:46