Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Yleistä syövästä

Re: PV ja ennuste

Tervehdys,

itse sain reilu vuosi sitten 35-vuotiaana kovat vatsakivut, joiden aiheuttajaksi paljastui myöhemmin tukos porttilaskimossa. Syitä selviteltiin ja viime keväänä sain PV-diagnoosin, jonka jälkeen kävin useahkosti venesektioissa (yht. n. 10 krt loppuvuoden aikana). Nyt lukemat (Hb 126, Hkr 0.43, verihiutaleet 322, MCH 22, valkosolut normaalit, ALAT 75, Afos 84, Bil 13) olivat pysyneet aisoissa, joten sain parin kuukauden päähän seuraavat labrat. Itselläkin on tuo liikuntamotivaatio ollut toista luokkaa ja on kunto kohentunutkin. Eihän tästä sinänsä juuri mitään vaivaa ole tainnut olla tutkimusten lisäksi. Joskus mielelläni pistän väsymyksen taudin piikkiin, vaikka saattaa se olla laiskuuttakin :)

Ensi viikolla on tosin tiedossa gastroskopiaa, jolla tsekataan, että eihän ole tullut tukoksen johdosta suonikohjuja ruokatorveen. Niitä oli aiemmin, mutta verenpainelääkitys oli ne saanut vetäytymään viime tähystyksessä, ettei tarvinnut lähteä lenkittämään. Ja onhan sitten ensi kuussa vielä ultraakin tiedossa, jotta nähdään tukoksen nykytila.

Mutta eipä tässä suurempia huolia toistaiseksi,
kirpakoita pakkaspäiviä vietellen kohti kirkasta kevättä!
marco | 18.1.2013 klo 21:46:13