Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Yleistä syövästä

Re: PV ja ennuste

Hei,

itselläni reilun vuoden takainen diagnoosi. Olin aivan kuten sinäkin kauhuissani tiedosta ja olokin totta kai todella huono, mutta selitys löytyi tästä taudista.
Venesektioita oli sitten n. 4kk ajan melkein viikon parin välein, koska HKR piti saada alas. Keholla vie aikaa tottua uuteen Hb-arvoon joten oli väsymystä ja kaikenlaista huonoa oloa. Puolen vuoden jälkeen arvot alkoivat tasoittua, mutta todella alas vedetty HKR aiheutti raudanpuuteanemian, joka tietenkin verotti kuntoa. Olin paljon sairaslomalla töistä uupumuksen takia.
Mutta: sitten hiljalleen olo koheni, ja nyt reilu puoli vuotta jo mennyt niin etten välillä muista sairastavanikaan mitään! Kerran päivässä Primaspan, ja tarvittaessa venesektio (n 2kk edellisestä)ja labrat 2kk välein. Elämä soljuu eteenpäin melko normaaleissa merkeissä. Liikuntaa on hyvä harrastaa, mutta ruokia en juuri tarkkaile koska syön aika terveellistä monipuolista ruokaa muutenkin. Viinilasi silloin tällöin. Tsemppiä sinulle, kyllä tämän taudin kanssa pärjää eikä kannata netistä lueskella liikaa. Minäkin lopetin aika pian sellaisen ja luotan oman lääkärini ja hoidon tehoon. Iloista alkuvuotta!!
Bloody Mary | 14.1.2013 klo 10:01:53