Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Sururyhmä

Se hyökkää kulman takaa

Suru..kaipaus..ikävä..

Välillä menee todella hyvin ja sitten se tulee kuin hyökyaalto ja vie mennessään - kamala, puristava tunne rinnassa.

Vuosi leskeyttä täyttyi pari viikkoa sitten..
Oli jotenkin outoa, että joulu meni tosi mukavasti - mutta sitten tuli uusi vuosi...voi luoja, mikä masennus ja itkua pari päivää..
Ja koko tämä vuosi ollut kamalaa vuoristorataa - enempi vain niitä alamäkiä, kunnes pari vkoa ennen vuosipäivää tuli jyrkkääkin jyrkempi alamäki, joka alkoi (toivottavasti) nyt tasaantua..

Mulle on jäänyt - lähes porautunut - mieleeni yksi keskustelun otsikko täältä foorumista "kun ikävä kasvaa niin suureksi että sen alle jää" Alkutaipaleella mietin, mitä sekin tarkoittaa - enää ei tarvitse miettiä...tuo lause on juuri sitä, mitä joutunut tuntemaan liiankin usein. Jotenkin hullua, että se ikävä on kasvanut suureksi vasta runsas puoli vuotta hänen poismenonsa jälkeen - luulin pääseväni ns vähällä, kun surutyötä tehtiin jo koko sairauden ajan..

Moni sanoo, että ensimmäinen vuosi on se vaikein - kaikki merkkipäivät pitää käydä ns läpi jne.. Mulle se on ollut enempi mieheni sairauden etenemisen läpikäyntiä - "vuosi sitten tänään..." kunnes maaliskuussa ei enää löytynyt kalenterimerkintöjä - hän ei enää jaksanut merkitä olotilojaan jne..
Pääsiäinen oli kiduttavaa...edellisvuonna pääsiäisviikolla saimme kuullajostain kasvaimesta, vuosi sitten silloin alkoi saattohoito, kestäen viikon tänä vuonna vietimme sitä ilman häntä - kärsimysjuhla..

Vielä on pari "merkkipäivää" jotka pitää ylittää - ehkäpä sitten voisi kokeilla, jos pääsisi alkuun ja voisi ylämäkitaival alkaa..

Voimia teille kaikille, jotka tarvotte samanlaisin askelin
voimaton vai voimaa on | 2.5.2013 klo 23:41:25