Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Onkohan minulla syöpä?

Rinnan hamartooma?

Heippa,

multa löysi lääkäri rutiinitarkastuksen yhteydessä patin oikeasta rinnasta. Seurauksena oli tietysti ultraääni ja tarvittaessa mammografia.

Ultraäänessä näkyi suurimmillaan n. 4cm kokoinen tumma, selkeäreunainen patti. Lääkäri otti myös kaksi koepalaa ja kehui, että hyvänlaatuinen kasvain.

No, lääkäri sitten soitti tuloksista ja sanoi, että ensin ajateltiin sen olevan fibroadenooma, mutta nyt se oliskin mahdollisesti hamartooma? Koitin kysellä, voiko se jotenkin muuttua pahanlaatuiseksi, mutten mielestäni saanut mitään selkeää vastausta siihen.

Nyt he haluavat kuitenkin tehdä jotain testejä, en muista nimeltä, mutta siitä selviää tulokset vasta parin viikon päästä ja leikataanko pois yms.

Onko kenelläkään kokemusta hamartoomasta, mikä se virallisesti on, kun erilaista tietoa tuntuu netissä siitä pyörivän?

Tiedän, etten tiedä ennen kuin vasta sitten, kun saan omat tulokseni, mutta jotenkin sitä on niin sekaisin ja uskoo edelleen, että hyvin voi löytyä jotain syöpää. Järki tajuaa, että se on kasvain eikä mitenkään vaarallinen, mutta silti on tunne ja kutina, ettei kaikki ole nyt ihan hyvin.. Että asiaa yritettäisiin jotenkin pehmennellä tässä vaiheessa, vaikka itsekin epäilevät mikä se on.. Toisaalta uskon siihen, että kyllä se sitten aika suoraan kerrotaan, jos jotain "pahaa" olisi.

Eihän se tietysti oloa helpota miettiä sitä asiaa, mutta eipä sitä voi olla miettimättäkään.

Ehkä haluaisin tietää, onko kellään "huonoja kokemuksia" tästä diagnoosista? Jotenkin haluaisi "varautua pahimpaan"..

Pyydän anteeksi, tarkoituksenani ei ole loukata ketään.
siilininja | 16.9.2014 klo 18:05:08