Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Naisten syövät

16-vuotiaana rintasyöpä?

Loukkasin vasemman rintani urheillessani noin puolitoista viikkoa sitten. Rintaa särki välittömästi onnettomuuden jälkeen, ja parissa päivässä siihen nousi patti ja pintaan tuli mustelma. Patti alkoi huolestuttaa kun tunnustellessani sitä hoksasin sen olevan kiinni isommassa "palasessa". Kävin lääkärillä toisen asian takia, mutta kysyin samalla rinnan patista. Lääkäri totesi rintaa tutkimatta että ikäiselläni rintasyöpä on mahdoton. Kysyi kuitenkin tutkitaanko rinta silti, mutta hiukan jyrkkää vastausta säikähtäneenä kieltäydyin.

Kuukautiset alkoivat tänään, ja molempaa rintaa särkee. Rintoja on särkenyt ennenkin kuukautisten aikaan, mutta kipu on selvästi keskittynyt enemmän vasempaan rintaan, ajoittain voimakkaampana, ajoittain heikompana.

Rinnan kainalon puolen sivu on kipein alue. Patti onnettomuudesta on kipeä, mutta saattaa johtua jatkuvasta tunnustelusta. Kainaloa vihloo myös harvakseltaan, voiko liittyä asiaan?

Mitä seuraavaksi? Onko aihetta pelätä syöpää?
syöpäfoobikko | 17.3.2015 klo 19:58:51