Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Levinnyt eturauhassyöpä

Hei,
Minulta löytyi eturauhasyöpä ollessani 42-vuotias vuonna 2008. Gleason 8. Radikaalileikkaus tehtiin noin 3kk myöhemmin tähystyksellä.
Sain elää suhteellisen normaalia elämää 5 vuotta.(No tietty kontrollit 1/2-vuoden välein). Sitten PSA arvot nousi joulukuussa 2014 ja urologi/kirurgi olisi halunnut jatkaa seurannalla tekemättä mitään. Halusin kuitenkin kuvauksiin ja hän määräsi TT-kuvaukseen. Minä pyysin päästä PET-TT kuvaukseen, joka on netissä kerrottu esim. Docrates:n sivuilla olevan tarkin kuvausmenetelmä,johon tympeä urologi/kirurgini totesi: "onhan noita häkkyröitä ja väkkyröitä", mutta TT-kuvauksilla aloitetaan. No TT-kuvauksissa ei mitään tietty löytynyt, joten menin seuraavaksi PET-TT kuvauksiin, jossa syöpä löytyi imusolmukkeesta oikealta nivusten korkeudelta. Imusolmukkeita leikattiin suurelta alueelta oikealta puolelta pois. PSA jäi kuitenkin 0,14 leikkauksen jälkeen. Joten kyllästyneenä huonoon "palveluun" HUS:ssa, hakeuduin Docrates-syöpäsairaalaan kuvauksiin. PET-TT kertoi siellä, että syöpää löytyi edelleen imusolmukkeista ja epäily vasemmalla kylkiluussa. Hoitona sädehoito imusolmukkeeseen ja kylkiluuhun hinta reilu 17000€. Hoitomaksuun saan Docratesin ja Nordean kautta lainaa, johon minäkin jouduin turvautumaan. Ajattelin, että työikää olisi jäljellä yli 15 vuotta niin pystyn maksamaan lainan pois. Hoito ei kuitenkaan tehonnut. PSA oli heinäkuussa 2014 0,37, elokuussa 0,52, syyskuussa 0,75, lokakuussa 1,06. Parantavaa hoitoa ei tähän syöpään enää ole, joten hoitona aloitettiin Bikalutamidi tablettina 3 kuukauden jakso ja jos PSA lähtee laskuun pidetään tauko lääkkeessä ja seurataan PSA:ta. Näin yritetään pidentää elinaikaa. Ja tosiaan, 3 kk Bikalutamidin jälkeen PSA laski mittaamattomiin, jossa se on edelleen. Nyt siis 5kk tauko Bikalumidista ja kuukausi kerrallaan jännitetään perheen kanssa PSA-tuloksia.
Hyvää kesää kaikille!
Antero-1966 | 21.6.2015 klo 15:00:14