Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Re: PSA mitattavissa vuosi leikkauksen jälkeen - mitä nyt?

Hei,
hankala tilanne on tullut eteesi ja voimia asian selvittelyyn.

Tuollainen 0,17-0,15-0,19 vaihtelu voi olla ihan vain tilastollista tai laitekohtaista tai siihen voi olla jotain henkilökohtaisia syitä, siis tuollaiseen pieneen vaihteluun. Toinen asia on sitten se, että ilmeisesti jotain on jäänyt, koska arvon olisi pitänyt olla selvästi matalampi. Mutta onko arvo todella "nousussa", se on aika epävarmaa sanoa.

On hyvä ehkä kuitenkin muistaa, että mittaustarkkuus esim Suomessa labroissa eri puolilla maata vaihtelee. Joku ilmoittaa lukemat tarkasti 0,05 asti (HUS?) ja joku toinen 0,2 asti. Minulle kerrottiin vielä 4 vuotta sitten, että vaikka laite mittaakin tarkemmin kuin 0,2, niin sitä ei ilmoiteta, koska ei tiedetä miten pitäisi hoitaa. No joku sanoo, että me tiedämme hoitotavan ja joku toinen, että emme sitä tiedä.

Tässä mielessä tarkasteltuna, joku jossain muualla Suomea asuva olisi saanut samoin verinäyttein tuloksen "mittaamaton", ja olisi nyt kovin tyytyväinen. Tuo, että pyrit keskusteluun leikanneen tai toisen asiantuntijan kanssa on hyvä ratkaisu. Toivottavasti tämä antaa ehkä sinulle näkökulmaa hiukan lisää.

Minut on sädetetty 5 vuotta sitten ja "loppulausuntona" sanottiin, että kun PSA nousee tuonne 3...4 tasolle, niin otat yhteyttä uudelleen. Eli ei omalla kohdallanikaan rajat kovin selvät ole. Nyt PSA on ollut 0,6:n luokkaa.
karix | 24.8.2015 klo 10:05:49