Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Levinnyt ERS ja nyt meinaa paniikki iskeä

Tervehdys!
Vuosi sitten mieheni, 61, sai tietää, että hänellä on luustoon ja imusolmukkeisiin levinnyt eturauhassyöpä. PSA-arvo oli hoitoihin lähtiessä 271, Gleason 4+3.
Asumme Ruotsissa, ja paikallisen urologin hoitosuunnitelma vaati mielestäni second opinionin jostakin muualta, ja mistäpä muualtakaan se olisi löytynyt kuin Timo Joensuulta Docratesista. Käynti maksoi matkoineen meille maltaita, mutta koskaan emme ole sijoittaneet rahojamme niin hyvään asiaan kuin silloin.
Palasimme täysin toisenlaisen hoitosuunnitelman kanssa ja kävimme sitten läpi ruotsalaista lääkärikuntaa: ensin alkuperäiselle urologille, joka lähetti meidät onkologille, joka lähetti meidät Radium-hemmetiin. Lopputulos oli, että mieheni sai miltei pilkulleen sellaisen hoidon kuin Joensuu oli kaavaillut.
Mieheni sai alkutalvesta sädehoitokuurin ja haittavaikutusten helpotettua hänelle palasi suuri osa entistä tarmoa ja väriä kasvoihin. PSA laski koko ajan alaspäin. Sädehoidon alkaessa helmikuun lopussa (2014) arvo oli noin 7, ja putosi siitä syyskuussa 1,4:ään. Viikko sitten saimme tuoreimman luvun, ja järkytys oli hurja, kun se ollutkaan laskenut alle yhden, vaan pompannut 3,4:ään.
Nyt odotamme uutta, tarkistuskokeen tulosta, ja lähete on lähtenyt ainakin luuston kuvantamiseen.
Onko teillä kokemuksia PSA-arvon pompahtelusta sädehoidon jälkeen?
Kaikki kommentit otan kiitollisuudella vastaan! Olen lukenut keskustelujanne nyt reilun vuoden verran ja ollut syvästi otettu teidän kaikkien empaattisesta ja asiallisesta tavastanne kertoa. Nyt apuanne ja tukeanne hakemassa
Merja60
Merja60 | 2.12.2014 klo 14:47:52