Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Eturauhassyöpä, jota ei hoidettu ajoissa

Olen 51 vuotias, 2 tyypin diabetestä sairastava, tupakoiva, alkoholia käyttävä ns nuori keski-ikäinen mies.

Keväällä 2013 kusin verta. Menin tietysti työterveyslääkärin vastaanotolle ja tehtiin tuseeraus. Lekuri sanoi, että eturauhasessa on pieni kyhmy, määräsi verikokeet ja samantien keskussairaalan urologin luokse.

Verikoe: PSA 16, + risat. Tämän jälkeen 12 koepalan otto, josta voin sanoa, että se ei tunnu ihmeemmeltä, koska eturauhanen puudutetaan ennen näytteen ottoa. Mutta vitsi on se, että eturauhasen kärki ei "puudu", joten se tuntuu aikalailla.

Tulokset: Agressiivinen eturauhasen syöpä, tämähän pitäisi olla vanhempien miesten tauti ?

Ja sitten koko kehon kuvaukset varjoaineilla ja radioaktiivisella aineella. Ja minullahan on tietysti pienet neulakatoiset suonet. Verikoe tehdään välillä molemista ranteista ja kyynänärtaipeista, ennenkuin vampyyrit saavat verta, joten välillä pitää mennä vähän selälleen.

Ja sitten, agressivinen syöpä, joka on levinnyt lantionimusolmuukkeeseen ja ristiluuhun.

Kautta rantain kyselin elinennusteesta: 1. 1-2 vuotta. 2. 1-3 vuotta.

Lekurit eivät oikein suostuneet sanomaan mitään, vaikka kuinka kyseli.

Hoito: Kemiallinen steriliasointi, jonka jölkeen PSA alle 2. 36 kertaa sädehoito ja sitten jäädään odottamaan.

Se tässä asiassa kummastuttaa, että oma nuppi on jokinlaisessa pulassa, mutta koska Suomi on kesällä kiinni, EI SAA APUA KUIN OMALTA VAIMOLTA ja se tuntuu aika pahalta kuormitaa häntä tässä tilanteessa.

Lisäksi tähän VEEN vuodatukseen on se, että jo vuosi sitten oli PSA 16, eikä työterveysasema reagoinut asiaan mitenkään.

Kävin sitten neuvottelun aseman johtavien henkilöiden ja mokan tehneen lääkärin kanssa, eivätkä voineet kuin pahoitella asiaa. Mokan tehnyt lääkäri oli kuin maansa myynyt.

Joten odotellaan. Selvitin lesken eläkkeen KELALTA ja olen aloittanut muunkin taloudellisten hoitamisen.

Tietysti tein hoitovirheestä valituksen potilasvahinkokeskukselle, mutta eihän lopulta muuta lopputulosta mitenkään.
Haapaharju | 13.7.2013 klo 15:11:08