Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Re: Virtsarakkosyöpä ja siitä selviytyminen?

Minulla ei ole asiasta kokemusta, yleistä mielenkiintoa vain tällaisiin pulmakysymyksiin. Itselläni on eturauhassyöpä. Kysymyksesi taitaa olla sen verran harvojen heiniä, että vastaajia on vähän. Ehkä pitäisi koettaa englanninkielisiltä palstoilta saada neuvoa?
Vaikuttaa, että virtsadiversiossa on ainakin 3 perusratkaisua, kuva linkin keskivaiheilla:
http://my.clevelandclinic.org/services/urinary_reconstruction_and_diversion/hic_urinary_reconstruction_and_diversion.aspx
1) ileal conduit, jossa suolenpätkällä johdetaan virtsanjohtimista virtsa iholla olevaan avannepussiin
2) pouch-ratkaisu/continent reservoir, jossa on vatsalta katetroitava tekorakko
3) orthotopic neobladder, joka suolirakko yhdistetään virtsaputkeen (Studer kuuluu tähän)
Rakonpoistoleikkauksissa vaikuttaa olevan kohtalaisen paljon komplikaatioita. Artikkeleissa, jotka havaitsin, ei juuri ollut potilaiden elämänlaadussa eroja sen suhteen, millaiseen ratkaisuun oli päädytty.
http://jjco.oxfordjournals.org/content/36/11/712.long
En tiedä oliko tästä hyötyä Sinulle, mutta ainakin itse opin jotain. Kysymyksesi ovat vaikeita. Koska rakon poistoon tulisi mennä ja mikä operaatio valita? Ihan yksiselitteisesti muita parempaa tai oikeata ja kaikille sopivaa ratkaisua ei taida olla olemassa.
Watson | 11.4.2014 klo 23:08:30