Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

PSA mitattavissa vuosi leikkauksen jälkeen - mitä nyt?

Toukokuussa vuosi eturauhasen poistolaikkauksesta ja PSA nyt 0,17. HUSissa päätettiin ottaa uusi koe elokuussa, tulos 0,19. Johtopäätöksenä kirje, jossa odotellaan seuraavaa koetta tammikuulle. Samaan aikaan yksityisesssä sairaalassa käynti tuotti arvion, että PSA:n näinkin nopea nousu mitattavaksi viittaisi siihen, että syöpäsoluja on leikkauksen jäljiltä olemassa ja että sädehoito tulisi aloittaa pikaisesti. Taustatietona Gleason 4+3 ja syövän sijoittuminen kapselin seinämään, vaikkakin sisäpuoelle.
Koetan vielä tavata livenä minut leikanneen lääkärin ja vaihtaa ajatuksia, mutta en kyllä jää odottamaan tammikuuta, vaikka vaihtoehtona sitten taitaakin olla hinnakas operaatio yksityisin voimin. Muuten olen ollut niin kovin tyytyväinen julkisen puolen hoitoon, mutta nyt kyllä tökkii pahasti tökkii. Ei vain hoitopäätös, vaan tapa jolla suuria pääöksiä tehdään ja kommunikoidaan.
Herra49 | 23.8.2015 klo 23:34:44