Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Virtsarakkosyöpä ja siitä selviytyminen?

Minulla todettin alkuvuodesta 2010 pahanlaatuinen syöpäkasvain virtsarakossa. Noin 5 cm kasvain poistettiin ja leikkauksen suorittaneen urologin ehdotuksesta liityin uuteen kaksoissokko COX3-projektiin. Siinä hoitona oli jo vakiintuneen BCG-huuhtelun (heikennetyillä tuberkuloosibakteereilla) ohella uudella celecoxib-lääkkeellä.

Hoidot olivat jatkuneet reilun vuoden kun sain sydäninfarktin ja sen seurauksena ohitusleikkaus. Celecoxib-lääkkeen käyttö jouduttiin keskeyttämään, mutta BCG huuhtelut jatkuivat ohjelman päättymiseen saakka alkutalveen 2013. Välillä höylättiin onnistuneesti myös eturauhasta pienemmäksi mikä helpotti suuresti rakon tyhjentymistä.

Syksyllä 2013 havaittiin pieni kasvain vasemman virtsajohimen juuressa, joka poistetaan. Virtsanäytteessä havaitaan edelleen aggressivisiä irtosoluja. Urologin kanssa pohditaan vaihtoehtoisesti rakon poistoa tai BCG-huuhteluiden jatkamista. Päädytään jälkimäiseen, jota jatketaan kevättä kohti.

Samalla keskuteltiin edelleen rakon poiston eri vaihtoehtoista - tehdäänkö Studerin-rekonstruktio vai avanne ja ulkopuolinen virtsankeräys.

Päätöksen tekoa varten kaipaisin mielipiteitä kummankin vaihtoehdon läpikäyneiden kokemuksia!
Boris74 | 6.4.2014 klo 20:30:02