Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lapsellani on syöpä

Lapsikin voi saada kristillisen sairaan voitelun

En jostain syystä ole kuullut monenkaan turvautuvan tähän kirkon vanhaan perinteeseen sairaan voiteluun. Siihen kuuluu synnintunnustus, jos on mielessä jotain tunnustettavaa, papin rukous ja öljyllä voitelu (lapsen kohdalla voidaan synnin tunnustus varmaankin jättää väliin). Sairaalapapilta voi pyytää tai seurakuntapapitkin tulevat kyllä paikalle kun pyydetään, sairaalaan tai kotiin. Tämä voitelun tarkoitus on siis parantaa, se ei ole mikään rituaali kuolemaa varten. Löytyy Raamatusta Jaakobin kirjeen 5. luvusta.

"Jos joku teistä on sairaana, kutsukoon hän luokseen seurakunnan vanhimmat. Nämä voidelkoot hänet öljyllä Herran nimessä ja rukoilkoot hänen puolestaan,
15. ja rukous, joka uskossa lausutaan, parantaa sairaan. Herra nostaa hänet jalkeille, ja jos hän on tehnyt syntiä, hän saa sen anteeksi.
16. Tunnustakaa siis syntinne toisillenne ja rukoilkaa toistenne puolesta, jotta parantuisitte. Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan.
17. Elia oli samanlainen ihminen kuin me. Hän rukoili hellittämättä, ettei sataisi, eikä maa saanut sadetta kolmeen ja puoleen vuoteen.
18. Ja kun hän taas rukoili, taivas antoi sateen ja maa tuotti jälleen hedelmää."

Tämä voitelu on ollut suurissa kirkoissa aina käytössä jossain mittakaavassa käsittääkseni, ei siis ole mikään uusi ja outo juttu.

Tästä ketjusta löytyy englanniksi kokemuksia sairaan voitelusta,jokunen selkeä paraneminenkin sieltä taisi löytyä, monet ovat juuri lapselleen voitelua pyytäneet: http://community.babycenter.com/post/a24861087/anointing_of_the_sick_any_experiences
Anamaria | 22.7.2014 klo 00:28:55
  • Lapsikin voi saada kristillisen sairaan voitelunAnamaria
    22.7.2014 klo 00:28