Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lapsellani on syöpä

Neuroblastooma

Hei,
tyttärellämme, 10kk, todettiin 15.10.2010 Neuroblastooma-kasvain rinrarangassa, keuhkojen takana, selkärangassa kiinni. Hakeuduimme hoitoon vain kaksi päivää aikaisemmin, kun tytön pää oli yhtäkkiä vasemmalle kallellaan ja lisäksi havaittiin opsoklonus-ataksia, silmien hallitsematon värinä ja "kehää pyöriminen". Terveyskeskuslääkäri lähetti meidät Lastenklinikalle, jossa jo seuraavana päivänä alkoi kuvantamis- ja muu tutkimusrumba. Kymmenkunta nukutuksessa tehdyn tutkimuksen ja lukuisten veri- ym. kokeiden jälkeen, joissa selvisi, että etäpesäkkeitä ei ollut eikä levinnyt luuytimeen tms., tytölle tehtiin tuumorin poisto tähystysleikkauksella viime viikolla. Nyt odotamme vielä kasvaimesta tehtävien tutkimusten tuloksia (jääleikkeestä ei havaittu pahoja syöpäsoluja) ja toivomme parasta.
Halusin jakaa perheemme kokemuksen ja kertoa tapauksesta, jossa kaikki tapahtui uskomattoman nopealla tahdilla. Maailmaamme järkyttäneen uutisen jälkeen lisätutkimukset antoivat edistyessään aina lisää toivoa ja nyt näyttää vahvasti siltä, että pienokaisemme kuuluu niiden onnellisten 30% joukkoon, jotka tästä sairaudesta erinomaisesti paranevat.
Voimaa ja uskoa tulevaisuuteen toivomme teille kaikille, joita pelottava diagnoosi on koskettanut. Itse rukoukseen voimaan uskoen, kolmilapsinen perhe
adelina | 23.11.2010 klo 01:12:26