Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Leikkaamaton glioblastoma gradus IV ja ennuste

Äidilläni todettiin glioblastoma kesäkuussa 2015. Diagnoosi varmistui kylläkin vasta heinäkuussa.

Juuri ennen vappua kiidätettiin Meilahteen aivoinfarktioireilla. Reagoi hyvin liotushoitoon ja toipui melkein ennalleen. Lähimuisti aavistuksen heikko. Väsymystä oli mutta normaalin rajoissa.

Siitä melkein päivälleen kaksi kuukautta myöhemmin uusi kiidätys Meilahteen samoills mutta rajummilla oireilla. Ei puhunut ja oikea puoli pois pelistä. Tuijotti tyhjällä katseella tyhjyyteen. Ei tukosta. Epileptisen kohtauksen oli saanut. Tt-kuvissa viite kasvaimesta. Tätä ei näkynyt kaksi kuukautta aiemmin. Magneettikuvat varmisti asian.

Heinäkuun puolessavälissä koepalan otto josta diagnoosi glioblastoma gradus IV, ei voida leikata. Lääkärin mukaan erittäin nopeakasvuinen ja aggressiivinen.

Kemosädehoitoa saa (3viikkoa), sädetetään koko päätä ja Temodal suun kautta. Hoito loppumassa tällä viikolla jonka jälkeen Temodalia jaksoittaisena.

Mielelläni kuulisin ennusteesta. Kuinka pitkään äidilläni on vielä elinaikaa jäljellä?

Elämä muuttui kertaheitolla kun ennen täysin terve ihminen menee näin nopeasti huonoksi. Tällä hetkellä äiti on kotona ja selviää enää juuri ja juuri esim kahvinkeitosta. Muisti heikko, ei muista omaa tai isäni nimeä. On hiljainen kun aiemmin puhui paljon. Rankkaa on pyörittää omaa perhettä jossa erityislapsi sekä auttaa isää jaksamaan. Kerran viikossa käyn "vahtimassa" äitiä jotta isä pääsee harrastamaan.

Luen mielelläni myös kokemuksia kyseisestä kasvainmuodosta.

Kiitän paljon jo etkäteen vastauksistanne.

Hcs | 31.8.2015 klo 19:46:04
  • Leikkaamaton glioblastoma gradus IV ja ennusteHcs
    31.8. klo 19:46