Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Glioblastoma frontalis ja koko oikean otsalohkon poisto

Isälläni todettin tammikuun lopussa iso glioblastoma multiforme oikeassa otsalohkossa. Vasemmalla puolellakin on iso kasvain, ja etäispesäkkeitä 5-6 kauempana aivoissa. Neurokirurgi olisi halunnut poistaa koko oikean otsalohkon, jolla olisi saavutettu hieman lisää elinaikaa. Me emme riskien ja mahdollisten haittavaikutusten, sekä jäljellä jäävien kasvainten vuoksi suostuneet leikkaukseen. Me ajattelimme isäni elämänlaatua, emme ainoastaan aikaa. Neurokirurgi oli meille päätöksestämme johtuen erittäin tyly ja mielestäni sanoissaan jopa epäammattimainen.

Olen yrittänyt löytää tietoa, jossa vastaavaa toimenpidettä olisi ehdotettu glioblastoma frontaliksen kohdalla, mutta en ole sellaista löytänyt. Päinvastoin olen löytänyt kirjoituksia, joissa kirurgit eivät ole halunneet leikata otsalohkon alueella olevaa glioblastomaa ollenkaan.

Olemme luonnollisestikin suruissamme ja hämillämme "terveen" ihmisen saamasta kuolemantuomiosta, eikä asiaa helpottanut neurokirurgin sanat, saatikka koko leikkaustoimenpide-ehdotus..
Hieppu | 6.4.2015 klo 12:35:41