Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Mahasyöpä

Äitini,64vuotias, sai 2014 joulukuun alussa tietää,että hänellä on mahasyöpä.
12.1.15 tehtiin mahalaukun kokopoisto,samalla todettiin, että maksassa on n.3,5 cm:n kokoinen muutos joka on sittemmin osoittautunut etäpesäkkeeksi.Voi kuinka iloisia olisimme olleet, jos syöpä olisi ollut vain mahalaukussa ja mahalaukun poisto olisi pelastanut äidin.
Matka tuosta joulukuun alusta on ollut raskas ainakin minulle ja isälleni.Äitini on vain todennut "hyvä ja paha on otettava vastaan".

26.2.15 äitini sai ensimmäisen kerran i.v sytostaatit sekä suun kautta 3 viikon kuuri Xelodaa aloitettii ,viikko taukoa ja taas 3 viikkoa lääkettä.
Luustokartassa valitettavasti oli näkynyt vasemmassa keuhkossa pari varjostumaa,joita on pidettävä etäpesäkkeinä ja maksan etäpesäke oli kasvanut ja on nyt 4,5cm.Vielähän ei tiedetä minkälainen vaste sytostaateilla on etäpesäkkeeseen maksassa.
Äiti painaa tällä hetkellä n.40kg,ruokahalua ei ole mutta yrittää syödä kuten lääkärin ohje oli kokoajan,koska mahalaukkua ei ole eihän sinne paljoa mahdukaan.

Itkettää äidin kohtalo varsinkin nyt kun keuhkoista löytyi ne varjostumat jotka radiologi tulkitsee etäpesäkkeeksi.
Suruisatyär | 7.3.2015 klo 20:44:48