Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Isälläni todettu Astrosyyttinen Glioblastooma gradus IV

Kuukausi sitten vein isäni sairaalaan päivystykseen kun hän muutamissa päivissä muuttui sekavaksi, ei vastaillut kysymyksiin ja vain naureskeli (oli vähän niinkuin jossain muualla), eikä kävely oikein onnistunut enää. Isäni on erittäin hyväkuntoinen alle 70-vuotias, ei siis ole sairastellut juuri mitään. Järkytys oli valtava kun lääkäri pienen tutkinnan ja pään kuvauksen jälkeen ilmoitti että päästä löytyi iso kasvain.... no lisätutkimuksia ja sitten ilmoitus että ei voi leikata koska kasvain on aivojen seassa jo.

Nyt alkaa sitten kemosädehoito, 6vkoa joka arkipäivä sädettä ja kaikkina päivinä sytostaatteja.

Kukaan ei suostu sanomaan mitään ennustetta, ainut lääkäri joka sanoi jotain oli biopsian ottanut neurokirurgi joka sanoi että suosittelee tekemään testamentit ym. välittömästi.

Onko kellään mitään konkreettista tietoa mikä tällaisten ennuste on?

En halua olla pessimisti mutta haluaisin tietää mitä on odotettavissa. Löysin netistä KYS glioblastooma potilaista tehdyt tutkimuksen jossa mediaani elinaika vaihteli hyvin paljon, lyhimmillään reilut 2kk ja pisimmillään jopa pari vuotta.
Hope or not | 20.10.2014 klo 18:14:42