Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Keskustelufoorumi

Viestien kirjoittaminen ja rekisteröityminen

Voidaksesi kirjoittaa viestejä foorumiin, sinun on rekisteröidyttävä käyttäjäksi.

Käyttäjätunnus ja salasana ovat pakollisia tietoja, joita tarvitset aina kirjautuessasi foorumiin. Nimimerkki on tieto, joka jatkossa näkyy kaikissa kirjoittamissasi viesteissä. Sen sijaan sähköpostiosoite tulee vain ylläpitäjän tietoon.

Salasana, jota tarvitaan palveluun kirjauduttaessa, lähetetään rekisteröitymisen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Salasanan voit kirjauduttuasi vaihtaa yläpalkin kohdassa Omat tiedot.

Jos rekisteröityminen käyttäjäksi ei onnistu, voi syynä olla se, että nimimerkkisi on jo jonkun muun käytössä. Kokeile lisätä nimimerkin perään jokin numero tai vaihda nimimerkiksi jokin epätavallinen nimi.

Kun lopetat keskustelun, muista kirjautua ulos linkistä, joka löytyy sivun yläreunan vihreästä palkista.

Keskustelufoorumille kirjautuminen
 
Kun olet rekisteröitynyt Keskustelufoorumille, sinulla on kolme vaihtoehtoista tapaa kirjautua sisään järjestelmään:  
 • Jokaisen keskusteluryhmän etusivulta, Kirjaudu sisään keskustelufoorumille  -linkistä, joka löytyy heti keskusteluotsikkolistan yläpuolelta, katso esimerkiksi: naisten_syovat/index.html

 • Jokaisen keskusteluryhmän etusivulta, Aloita uusi keskustelu -linkistä, joka löytyy heti keskusteluotsikkolistan yläpuolelta, katso esimerkiksi: naisten_syovat/index.html

 • Jokaisen keskusteluviestin perässä olevasta Vastaa viestiin -linkistä, josta pääsee kommentoimaan kirjoittajan viestiä

Henkilökohtaiset viestit

Keskustelufoorumissa voi kirjoittaa myös henkilökohtaisia viestejä toiselle keskustelijalle. Nämä viestit eivät näy muille keskustelijoille.

Jos haluat lähettää henkilökohtaisen viestin toiselle keskustelijalle:

 • kirjaudu sisään Keskustelufoorumille
 • etsi hänen kirjoittamansa viesti ja klikkaa nimimerkkiä, joka näkyy hänen kirjoittamansa viestin otsikon alla
 • ruudulle avautuu uusi ikkuna, johon voit kirjoittaa viestin

Jos haluat tarkistaa, oletko saanut henkilökohtaisia viestejä:

 • kirjaudu sisään Keskustelufoorumille
 • klikkaa ruudun ylälaidan vihreästä palkista löytyvää kirjekuoren kuvaketta
 • muistathan, että vihreä palkki näkyy ruudulla vain silloin, kun olet kirjautunut Keskustelufoorumille kirjoittamaan viestejä

Keskustelufoorumilla lähetetyistä henkilökohtaisista viesteistä tulee ilmoitus suoraan keskustelijan omaan, yksityiseen sähköpostiosoitteeseen.

 Kun saat yksityiseen sähköpostiisi ilmoituksen Keskustelufoorumilta, siinä näkyy: 

 • sähköpostiviestin lähettäjänä: www.cancer.fi
 • sähköpostiviestin aiheena: Viesti Keskustelufoorumilta

Sähköpostiviestissä ei näytetä Keskustelufoorumilta lähetetyn viestin varsinaista sisältöä. Viestin sisällön voit käydä lukemassa siten, että kirjaudut Keskustelufoorumille ja klikkaat näytön ylälaidassa olevaa kirjekuoren kuvaketta.

Syöpäjärjestöjen keskustelufoorumi on julkinen tiedotusväline

Syöpäjärjestöt on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen kansalaisjärjestö, jonka sivuille ei kuulu yksittäisten tuotteiden markkinointi. Ylläpito voi harkintansa mukaan poistaa koko viestin, jos on syytä epäillä, että viestin tarkoituksena on markkinoida tuotteita tai palveluja joko suoraan tai epäsuoraan tekstissä tai linkittämällä viesti kaupalliselle sivustolle. Sama käytäntö koskee loukkaavaa, epäsiveellistä tai muuta palstalle kuulumatonta materiaalia. Keskustelufoorumi voidaan väliaikaisesti sulkea esimerkiksi ilkivallan takia.

Keskustelufoorumilta ei kannata myöskään linkittää muille, Syöpäjärjestöjen ulkopuolella oleville keskustelufoorumeille. Ylläpito voi harkintansa mukaan poistaa viittaukset muihin foorumeihin.

Haastattelu- ja tutkimuspyynnöt

Haastattelu- ja tutkimuspyynnöt tulee lähettää Ylläpidolle osoitteeseen tiedotus(at)cancer.fi. Ylläpito välittää sopiviksi katsomansa pyynnöt keskustelupalstalle. Ilman Ylläpidon hyväksyntää Keskustelufoorumille laitetut haastattelu- ja tutkimuspyynnöt poistetaan ilman erillistä ilmoitusta.

Kunnioita muita keskustelijoita

Muiden kunnioitus tarkoittaa sitä, että palstoja ei käytetä omien uskonnollisten tai ideologisten viestien markkinointivälineenä. Noudata keskusteluryhmien teemoja. Uskontoon liittyvät keskustelut kuuluvat Syöpä ja elämänkatsomus -palstalle. Ylläpito poistaa viestit harkintansa mukaan. Näin annetaan kaikille keskustelurauha omasta vakaumuksesta huolimatta.

Internet on aina julkinen

Keskustelijoiden kannattaa muistaa, että ryhmiin lähetettyjä viestejä voivat lukea nekin, jotka eivät käy itse foorumilla: viestejä voi etsiä nimimerkin perusteella internetin hakukoneilla, esim. Google. Henkilöllisyyttään voi suojata valitsemalla nimimerkiksi jonkun muun kuin oman etu- ja sukunimensä.

Näin onnistut parhaiten

Keskustelun avulla voit saada tukea ja myötätuntoa ihmisiltä, jotka ovat kokeneet saman tai ovat samassa elämäntilanteessa. Tässä muutamia ohjeita onnistuneeseen keskusteluun:

 • Pysyttele yleisissä asioissa, älä anna yksityiselämäsi yhteystietoja julkiselle palstalle. Sitä varten on olemassa kahdenkeskiset viestit.
 • Palstoilla olevat keskustelijat ovat eri vaiheissa sairautta. Jaa myötätuntoa, kokemuksiasi ja ole kannustava. Älä kirjoita pikaistuksissa äläkä anna neuvoja kuulopuheiden vaan oman kokemuksen kautta.
 • Älä mainosta mitään, jokaisella on oma vakaumus. Piilomarkkinoinnin linkit poistetaan automaattisesti.
 • Hälytä ylläpito asiattomista viesteistä. Tällaisia ovat esimerkiksi nimeltä mainittuihin henkilöihin kohdistuvat hyökkäykset.
 • Ensikertalainen: käytä hakuja, niiden avulla löydät nopeasti itsellesi tärkeitä viestejä.

Hyvää keskustelua!

Ongelmia, kysymyksiä, palautetta?

Lähetä sähköpostia ylläpidolle: tiedotus(at)cancer.fi