Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Hoidot ja seuranta

Kurkunpään syöpä, robottileikkaus+sädehoito

Onko täällä kenelläkään kokemusta kurkunpään syövästä ja mainitsemastani robottileikkauksesta+hoidoista?
Kertoisitteko kokemuksia? Läheiseni on menossa ihan lähiaikoina ko. operaatioon ja haluaisin kovasti kuulla mitä on edessä.
Itse syöpäkasvain on syvällä kurkussa, ihan kielentyvessä ja kooltaan n 2cm, sen suhteen (poiston siis)ovat kuulemma positiivisella mielellä kun ei ole kovin iso?! Ongelmana on etäpesäke, joka on levinnyt kaulalla imusolmukkeessa. Kaulan alueelta joudutaan operoimaan isosti ja mm käden käyttö vaikeutuu kuulemma sillä todnäk hermorata kärsii operoinnissa. Päälle sitten muut ongelmat jotka tietysti selviävät vasta jälkikäteen.. Jos kunnan terveydenhuollossa eivät olisi pallotelleet paria ylim kuukautta, olisi kuulemma hermorata säästynyt eikä etäpesäke olisi ehtinyt levitä noin pahasti.. Mutta sillä mennään mikä on annettu, turha kai miettiä noita..
Meidän tapauksessa tiedossa on pitkäaikainen sädehoito, kemoja ei voida antaa muun sairaushistorian takia.
Minulla ei ole minkäänlaista kokemusta syöpäpotilaan hoidosta, sädehoidon vaikutuksista yms yms ja kaikki tieto olisi kullanarvoista.
Kovasti toivoisin kuulevani kokemuksianne jos niitä suinkin löytyy..
minnie2 | 20.8.2014 klo 09:09:37
  • Kurkunpään syöpä, robottileikkaus+sädehoitominnie2
    20.8.2014 klo 09:09