Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Elämää ylläpitävällä lääkityksellä elävät

Re: Pihä keho emäksisenä - syöpä lakkaa kasvamasta - tämä toimii

Hengenhädässä ihminen tarttuu mihin tahansa oljenkorteen. Hän haluaa uskoa ja toivoa, vaikka toivoa ei olisikaan. Mieheni sairastaa harvinaista, parantumatonta syöpää, joten minulla on ollut tilaisuus seurata parin vuoden ajan hänen mielenliikkeitään varovaisesta toivosta synkkään epätoivoon. Olen parhaani mukaan hankkinut tietoa syövästä, ja kaikkea on kokeiltu, myös ruokasoodaa. On kuitenkin tässäkin asiassa todettava, että jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei yleensä ole totta.

Vaikka en ole onkologi, yksioikoinen väite kuten "Cancer is a fungus" kuulostaa arveluttavalta yleistykseltä, jopa vastuuttomalta. Jos syöpään olisi noin kätevä ja halpa hoito, kai se olisi jo hävinnyt maailmasta samoin kuin rutto aikanaan?

Verkossa on valtava määrä mielipiteitä puolesta ja etenkin vastaan. Hakusana "Dr. Tullio Simoncini" (Cancer is... -kirjan tekijä) antaa suuren joukon tärppejä monilla kielillä. Niiden perusteella piirtyy yhtäältä kuva sankarilääkäristä, toisaalta tuomitusta rikollisesta, joka ei ole syöpälääkäri, joka ei saa harjoittaa lääkärintointa Italiassa ja toimii mm. Albaniasta käsin ja jonka "hoitoihin" on moni kuollut.

Voikukan syönnistä tuskin on vaaraa sairasti syöpää tai ei, mutta pelkän populaarikirjan perusteella en uskaltaisi suositella kenellekään ruokasoodan tapaisia "hoitoja". Yritetään pitää järki päässä ja suhtautua avoimen kriittisesti valtavaan tiedontulvaan. Oman kokemukseni perusteella luotan enemmän miestäni hoitavien ammattilaisten rohtoihin kuin ruokakaupan jauhohyllyn tuotteisiin.
Sarisaara | 21.9.2014 klo 10:57:02