Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Elämää ylläpitävällä lääkityksellä elävät

Kokemuksia Vectibixistä

Hei, onko kellään käyttökokemuksia Vectibix-nimisestä biologisesta lääkkeestä? Isäni saa sitä joka toinen viikko metastasoituneeseen paksusuolensyöpään, etäispesäkkeet keuhkoissa ja maksassa. Hänen tautiaan ei voida enää parantaa, mutta sitä voidaan hidastaa.

Metastaasit ovat pienentyneet, hoito aloitettu muistaakseni kesäkuussa, eikä uusia etiäisiä ole toistaiseksi tullut. Onkologi kertoi lääkkeen kehittävän aikanaan resistenssin, eli sekin päivä tulee, jolloin Vectibix ei enää tehoa, vaikka aluksi hyvä hoitovaste saataisiinkin. Ymmärtääkseni jotkut ovat kuitenkin eläneet usean vuodenkin tämän lääkkeen avulla.

Minulle tuo resistenssin kehittyminen oli yllätys. Sen tiedän, että bakteerit voivat muuttua vastustuskykyisiksi jollekin tietylle antibiootille, mutta syövänhoidon kohdalla en ollut asiasta tietoinen. Onko teillä kokemuksia, kuinka paljon lisäaikaa on saatu tämän lääkkeen avulla?
Sorella | 6.9.2013 klo 13:01:12