Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Syöpä ja elämänkatsomus

Kun kysellään mikä usko on oikea?

Kun kysellään mikä usko on oikea?
Olen kuullut sanottavan; itsekukin tulkoon omalla uskollaan autuaaksi?

Mutta Raamattu ei niin opeta!. Vaan:

Jumala kutsuu etsikkoaikana ihmistä pelastukseen, parannuksen kautta ,niille jotka tahtovat uskon vastaanottaa! Vaikka missä uskonnossa kyselevänä ihminen onkin sillä hetkellä hän löytää tämän Sanan Raamatusta ja jos tahtoo vapaaehtoisesti henkilökohtaisesti uskon omistaa ja tehdä elämässään ne kuuliaisuuden askeleet mitä uskovalle kuuluu .. hän on Kristitty uskova.

"Suun tunnustuksella pelastutaan ja sydämen uskolla tullaan autuaaksi"

Sananl. 28:13 Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon.

Matt. 10:32 Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa.

Luuk. 12:8 Mutta minä sanon teille: jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, myös Ihmisen Poika tunnustaa Jumalan enkelien edessä.

1. Joh. 2:23 Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä.

1. Joh. 4:2 Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;

1. Joh. 4:15 Joka tunnustaa, että Jeesus on Jumalan Poika, hänessä Jumala pysyy, ja hän Jumalassa."

Kun luulotellaan uskonnosta ...

[1]/WIKIPEDIA "Kristinusko on syntynyt ensimmäisellä vuosisadalla silloisessa Rooman valtakunnassa. Jeesus ei perustanut uskontoa, sillä kristinuskoa ei ollut vielä Jeesuksen eläessä, vaan se syntyi vasta Jeesuksen kuoltua. Ensimmäiset kristityt olivat juutalaisia, joita sanottiin nasaretilaisen lahkoksi, koska he tunnustivat Jeesuksen Messiaaksi — varsinaiset juutalaiset eivät uskoneet Jeesuksen olevan messias ja he odottavat messiaan tulemista edelleen. Myöhemmin tästä lahkosta tuli kristinusko, ja se eriytyi juutalaisuudesta omaksi uskonnokseen. Raamatussa Apostolien tekojen mukaan opetuslapsia ruvettiin nimittämään kristityiksi ensimmäisenä Antiokiassa.[1]/WIKIPEDIA

Jo ensimmäisenä Helluntaina n. v. 30- 34 jKr annettiin taivaasta Pyhä Henki. Jerusalemin temppelissä oli suuri kokous ja Henki vuodatettiin koolla oleviin opetuslapsiin.
Nuo 120 yläsalin uskovaista täyttyivät Hengellä puhuen uusi kielin.

Sama Pyhä Hengne voima synnyttää nykyajan seurakunnatkin kaikkialla missä Jeesus saa olla seurakunnan keskipiste..

Siitä alkaen uusia hengellä täytettyjä alettiin sanomaan Kristuksen seuraajiksi eli kristityiksi,myös Pietarin saarnatessa tuossa temppelissä tuolloin uskonhegessä n.3000 ihmistä kääntyi parannukseen ja uskoivat Jeesukseen syntiensä anteeksi antamiseen (saamiseen ) ja heidät kastettiin heti kohta. (Ap.t. 2: 1-47).

Sillä vain Pyhä Henki synnyttää uskovia ja perustaa uskovien seurakuntia ,ei mikää muu ihmisperusteinen uskominen ? Seurakunta on alusta alkaen ollut ja on uskovien yhteisö, johon odotetaan sanankuulijoita, jotta hekin pääsisivät uskon omistajina Jeeesuksen seuraajiksi tässä elämässä ja tulevassa.


Tämä katolisuudesta erotettu uskonto oli jo neljäs uskonto sitten Mooseksen ja Jumala lakiliitosta, joka pilaantui juutalaisten syntielämään eikä toiminut ihmisten käsissä. Lähetti Jumala Poikansa Jeesuksen koko ihmiskunnan USKONPUHDISTAJAKSI. Siitä taas ihmiset näpelöivät omia suuntauksia perustaen monia uskontoja.

Lahkoksi sanotaan sitä, joka eroaa pääuskon opista perustamalla itsenäisen uuden uskonnon.Juutalaisilla oli Jeesuksen aikaan vanha Mooseksen lakiuskonto eläinuhreineen syntiensä sovittamiseksi , mutta se ei toiminut koska elivät jatkuvasti syntielämää siitä huolimatta vaikka uhrasivat. Jeesus tuli täyttämään tuon lain uhraamalla itsensä ja kaikki jotka uskoivat häneen ovat Jumalan säätämän UUDEN LIITON uskovia.

Jeesus ei perustanut uutta uskontoa vaan vanhan alkuperäisen uskon jatkumon eli parannuksen teon kautta UUDESTISYNNYTTÄVÄN USKON vanhan hapatuksen tilalle lopettaen eläinuhraukset temppelissä. Mutta he eivät usoeet Jeesusta Messiaakseen vaan yhä odottavat häntä tulevaksi.

Kannataa erottaa yleiset uskonnot, uskonnollisuus jotka eivät pelasta synneistä ja elävä usko jonka Jeesus antaa ovat ihan eri asioita.

Kaikissa uskonnoista voidaan silti kääntyä elävään uskoon Jeesukseen Hänen Golgatalla kärimällä maksaessaan koko ihmiskunnan synnnit ainutkertaisella uhrilaan ,niille jotka tämän uskovat sovitustyönsä tähden.

Mutta pelkkä nimeltä kuuluminen em. uskontoihin ei ketään pelasta!

TÄMÄ KIRJOITUS EI OLE MINUN KIRJOITTAMA vaan nim. HANNAMAIJAN Iltalehden Uskonto-palstalta
syövästä parantunut | 17.9.2012 klo 22:02:58
  • Kun kysellään mikä usko on oikea?syövästä parantunut
    17.9.2012 klo 22:02