Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Sururyhmä

Re: saattohoito

Hei. Ikävä että äitisi hoidossa ei ajoissa nähty selviä merkkejä ja tilanne on päässyt pahaksi. Hoitohenkilökunnan pitäisi huomioida muutakin kuin vain kokeilla saatavat tulokset, ja nopeuttaa siten hoitoon pääsyä. Nyt olisikin parasta, että pyrkisitte mahdollisimman nopeasti pääsemään kipupolille, jotta kivun hoito olisi mahdollisimman tehokasta. Minun miehellä oli mahasyöpä, johon hän sai omasta mielestään hyvin kipulääkitystä juuri sen ansiosta että pääsi kipupolille ajoissa.

Aikanaan äitini joutui kärsimään kovista kivuista, kun itse ei enää loppuvaiheessa kommunikoinut, valitti ja huusi kun kosketeltiin toimenpiteiden aikana. Sitten kun me omaiset alettin vaatia tehokkaampaa lääkitystä, niin morfiinia suoneen laitettiin säännöllisesti, ja niin hän sai nukkua kivuitta pois. Kipupumppua ei annettu. Kenenkään ei tarvi turhaan kärsiä viimeisinä elinaikoinaan, ja sen pitää olla henkilökunnan ammattitaitoa, että hoitavat hyvin ja antavat kipupumpun ym. kivunhoitoon tarkoitetut lääkkeet jo ennen kuin menee sietämättömäksi.

Marjukka
marjukka5 | 19.5.2013 klo 21:18:55
 • saattohoito
  toivontyttö
  17.5.2013 klo 08:32
  • Re: saattohoito
   toivontyttö
   17.5.2013 klo 08:38
   • Re: saattohoitomarjukka5
    19.5.2013 klo 21:18