Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Sururyhmä

Re: Äiti kuoli liian varhain

Isäni kuoli kaksi kuukautta sitten leukemiaan. Itse painin pitkään, ja painin välillä edelleen, samanlaisten ajatusten kanssa. Isäni hoidossa viivyteltiin ja kun hoitoon lopulta ryhdyttiin, oli liian myöhäistä, ja isäni kuoli viikon hoitojakson jälkeen. Kontrolleja oli aivan liian harvoin ja aina eri lääkäri. Sairaalassa isäni sai myös jonkin infektion, johon testattiin kaikenlaisia antibiootteja, mutta vasta kun kysyin lääkäriltä, voisiko infektion aiheuttaja olla jokin sieni (johon on aivan omat lääkkeensä), aloitettiin sienihoito. Silloin oli kuitenkin auttamattomasti liian myöhäistä.

Olen jutellut isäni hoidosta monen lääkärin kanssa, ja uskon kuitenkin, että isäni olisi menehtynyt pian joka tapauksessa. Kun leukemia villiintyy, ei oikeasti ole mitään tehtävissä. Ja hän oli kärsinyt pitkään kivuista ja varmasti hänelle itselleen oli helpotus, että kivut loppuivat.

Suru on yhä läsnä joka päivä. Yritän kovasti olla katkeroitumatta. Ja yritän muistaa isän viimeiset sanat: olet rakas, älä itke. Onneksi sain olla isän vierellä loppuun saakka.

Toivon rutkasti voimia sinulle. Yritä muistaa pitää mielessäsi se kaikki hyvä, mitä elämässäsi yhä on. Ja yritä olla onnellinen siitä, että sinulla on ollut ihana ja rakastava äiti.
anet | 28.3.2015 klo 20:03:21