Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Saattohoito

Kaupungin sairaaloiden saattohoito...vai Terhokoti????!!!!!!!!!

Hei!
Vaihdoin keskusteluni saattohoito otsikon alle,koska meillä eletään nyt saattohoitovaihettä tätini sairauden kanssa.Aijemmin kirjoittelin lähipiirissä syöpäpotilas otsikon alle ja siellä otsikolla neuroendokriininen karsinooma..jonka olen aloittanut jo vuonna 2006.
Tätini sairaus on kesän aikana mennyt hurjaa vauhtia eteenpäin ja joka kuukausi vietetty sairaalassa osastojaksolla yt laskun ja oksentelun vuoksi.Oksentelun ja vähäisen ravitsemuksen vuoksi,tätini on ollut hypossa sillä seurauksella että kotiin jääminen on ollut mahdotonta.Kotihoidon ja turvapuhelin turvin ollaan menty jo pitkään...Vastikään aloitti terhokodin sairaanhoitaja kotikäynnitX1 vkossa.
Tätini ei ole ollut halukas siirtymään saattohoitoon sairaalaan tai terhokotiin.Hän on halunnut olla kotona voinnistaan huolimatta ja omaisille se on ollut raskasta.Viime viikolla ambulanssin viedessä häntä sairaalaan, jolloin yt laski niin pahati että kotona pärjääminen oli mahdotonta..Silloin tätini myönsi sen ettei kotona enään halua olla ja kokee olonsa turvattomaksi..helpotus se oli meille omaisille..Nyt kaupungin sairaalassa,vuodepotilaana,lähes syömättä ja lääkkeitäkään ei enään po ota,mikä phv:n takia ymmärrettävää..
Mutta kuinka hyvää saattohoitoa tätini voi siellä saada kun me omaiset toivoisimme loppuajan terhokodissa....??vaikka tätini ei terhokotiin ole ollut halukas siirtymään.Pelkään hoitajien kiireen ja suuren potilasmäärän haittaavan tätini inhimillistä,kivutonta,yksilöllistä ja hyvää lopunajan hoitoa,kun toisaalla siihen voisi olla mahdollisuus.Voiko omaiset tässä vaiheessa vaikuttaa siirtopäätöksiin ja kuinka paljon...?Missä menee raja omaisten tahdon ja potilaan tahdon puolesta kun toivon vaan tädilleni hyvän lopun ja rauhallisen loppuajan..

RJatkaa.. | 26.11.2010 klo 13:43:04