Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Saattohoito

Re: Terhokodista kokemuksia??????

Terhokodin palvelu toimi meillä ainakin aivan loistavasti, kun isämme saattohoidettiin kotona. Hoitohenkilökunta kävi tarvittaessa jopa päivittäin tarkistamassa tilanteen ja antamassa lääkkeitä sekä neuvoja. Jos esim. kivut olisi käyneet hallitsemattomaksi, aina olisi voinut siirtyä osaston puolelle. Lääkearsenaalia kotihoidossakin löytyy.

Henkilökunta oli todella ystävällistä lukuun ottamatta erästä henkilöä, joka ehkä tilanteeseen nähden töksäytteli välillä liiankin suorasukaisesti sekä potilaalle että omaisille. Toki herkistyneenä loukkaantuu vähemmästäkin.

Kuolemiseen liittynee väistämättä usein epämiellyttäviäkin vaiheita. Meillä oli sekavuutta ja korinaa ja vaipatkin käytössä, mutta lopulta itse kuolema oli rauhallinen. Mutta kuten totesit, kaikki tapaukset ovat yksilöllisiä.

Saattohoitovaihe voi kestää yllättävän pitkäänkin. Olisi ollut paljon hankalampaa olla läsnä Terhokodissa tai sairaalan osastolla. Emme ole katuneet päätöstä lainkaan, vaikka rankkaahan se tottakai oli.

Voimia surun ja koitosten keskelle!
marinna | 15.6.2013 klo 22:07:47