Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Saattohoito

Äidin palliatiivinen/saattohoito

79-vuotiaalla äidilläni todettiin kesällä -12 ilmeisesti munasarjasta lähtenyt syöpä, joka levinnyt koko vatsaonteloon. Äiti sai sytostaatteja koko syksyn ja alkutalven ajan, kunnes kesällä tehdyn leikkaushaavan kohdalle vatsaan tuli reikä, josta erittyi kummallisen näköistä eritettä. Äiti joutui sairaalaan, ja pienessä operaatiossa todettiin ohutsuolifisteli. Lääkäri totesi, että sytostaatit on lopetettava, ja hoito tästä eteenpäin ainoastaan palliatiivista, kunnes siirrytään saattohoitoon. Nyt äiti on kotona, ja vielä suht' hyvässä kunnossa ja mieleltään virkeä. Kesällä tehtyyn ohutsuoliavanteeseen saa hoitoapua kotisairaanhoidosta. Kaikki muut asiat me hoidamme eli mm. ostokset, apteekki- ja pankkiasiat, siivoukset jne. koska äiti ei saa nostella, eikä nyt liukkailla uskalla liikkua ulkona.
Onko kokemuksia miten hitaasti tai nopeasti tilanne voi edetä? Olemme juuri tekemässä hakemusta omaishoitajuudesta. Onko sellaiseen mahdollisuuksia tässä vaiheessa? Haluaisin äitini pystyvän olemaan kotona mahd. jopa loppuun saakka kipulääkitysten yms. avulla. Tällä hetkellä tarvitsee Oxycontinia ja ongelmana lähinnä pahoinvointi, johon menee Primperan. Itse olen sairaanhoitaja, joten lääkkeenannot ja muut sellaiset eivät ongelma. Vaikea tietenkin kuvitella miten vaikeaa oman äidin hoito tulee lopussa olemaan, eikä voi tietää jos tilanne vaatiikin sairaalahoitoa. Kannattaako Terhokotia miettiä, ja olisiko sinne ehkä mahdollista päästä jos tarvitsee?
terv. Satska
satska | 8.1.2013 klo 18:38:02