Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Saattohoito

Re:

Hyvä ystävä, uskon että olet vilpitön uskossasi ja varmaan oletat että Jeesukseen uskovat nukahtavat rauhassa ja ei-uskovat peläten. Näin ei ole, vaan on olemassa tutkittua tietoa siitä että ihmisen viimeiset hetket ovat uskosta riippumattomia. Jokaisen ihmisen kuolema on yksilöllinen ja ainutlaatunen, kuten on ollut hänen syntymänsä ja elämänsä. Suosittelen lukemaan Peter Fenwick & Elisabeth Fenwick, 2008. Kuolemisen taito - Matka toiseen olemisen tilaan. Helsinki: Rasalas Kustannus.

Tuo kirja on lohdullista luettavaa niin ateistille kuin kristitylle, hindulle tai islamia tunnustavalle, buddhalaiselle kuin luonnonuskontojen edustajille. Uskonnot ovat vain käsitejärjestelmiä, joilla ihminen yrittää ymmärtää omaa olemassaoloaan. Vahva usko antaa kuolinhetkellä samalla tavalla turvaa niin buddhalaiselle kuin krisititylle, ateistille tai hindulle. Mihin uskoo, sillä ei ole niin suurta merkitystä kuin sillä että uskoo ja luottaa johonkin. Luottamus johonkin antaa mielenrauhan ja voimia kestää. Myös Deepak Chopran ja Eckhart Tollen kirjat avartavat ja auttavat näkemään elämämme ihmeellisyyden!
Mustikanvarpu | 14.9.2012 klo 14:59:29