Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Saattohoito

Re: Eutanasia omaisen näkökulmasta

Olen seurannut nyt kahden viimeisen vuoden ajan mieheni hidasta hiipumista. Toistaiseksi kipulääkitykset on saatu kohdalleen, viimeksi elokuussa annettiin sädehoito, jolla onnistuttiin jälleen kerran poistamaan kipua. Silti välillä kipu yllättää. Pohdimme aina välillä että entä sitten, jos loppuvaiheessa tulevatkin kovat tuskat. Toivomme parasta, mutta jos viimeisiin hetkiin tulisi kovat tuskat, niin silloin eutanasia olisi armollinen ratkaisu. Nykyisen lain mukaan joudumme kuitenkin elämään peläten pahinta ja toivoen parasta - kivutonta ja rauhallista kuolemaa.

Meitä on kuitenkin auttanut suuresti Terhokodista saatu tuki, keskustelut muiden saattohoidossa olevien kanssa. Ahdistusta on vähentänyt suuresti se että olemme hyväksyneet kuoleman osaksi elämäämme. Jos tietäisimme että viime hetkien tuska olisi mahdollista välttää eutanasialla, uskaltaisimme vielä rohkeammin yhdessä kohdata eromme hetken.
Mustikanvarpu | 15.9.2012 klo 17:35:54