Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Saattohoito

Re: Terhokodista kokemuksia??????

Meillä ei ole Terhokodista kokemuksia, mutta saattohoidosta kotona.

Mieheni saattohoito sujui ihan mukavasti (kamalaa sanoa noin..), mutta kotihoidosta kävivät päivittäin. Olivat sairaalasta ottaneet kotihoitoon yhteyttä ja se oli siis jo valmiiksi sovittu, että tulevat ensimmäisenä arkipäivänä, kun siellä tieto kulkenut. Kotihoito hoiti lääkitystä (epiduraalikipupumpun lääkkeet ja vaihto) ja muutenkin perustarpeita ja kyseli tapahtumista jne.
Sairaalasta saatiin selkeät ohjeet lääkityksen suhteen, mutten kuitenkaan tietoa, mitä sitten kun...

Miehelläni oli pidemmän aikaa syöminen jo poissa kuvioista, saattohoitoon tullessaan nestettä joi hyvinkin vähäisesti. Sen vuoksi vaippoja/vast ei ollut.

Miehelläni hengitys vaikeutui loppua kohden, korinaa sekä valitusta - sitten kaikki rauhoittui. Hänelle kun tuli maksakooma ja lääkäri sanoi jo saattohoitopäätöksen tehtyään, että edessa tajunnan aleneminen, tajunnan menetys ja kooma. Mieheni siis menetti tajuntansa ja sen jälkeen ei ollut enää kipuja.
Siitä varoitettiin, että saattaa tulla verensyöksy - ei onneksemme tullut.

Vaikka sanotaan, että tieto lisää tuskaa, niin kyllä tuossa tilanteessa oli hyvä että kerrottiin kaikki mahd eteen tulevat tilanteet, koska jos en olisi tuota asiaa tiennyt ja verta olisi alkanut tulla, olisin ollut todellakin paniikissa ja traumat ois jäänyt.

Lapset olivat läsnä viimeiseen asti, eikä ole tullut mitään traumoja heille. Asioista puhuttiin kuten ne olivat ja ymmärsivät ja uskoivat asian lopullisuuden parhaiten, kun saivat olla läsnä.
voimaton vai voimaa on | 24.6.2013 klo 11:24:58