Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Saattohoito

Re: Äidin omaishoitajana

Hei

Voimia valitsemallasi tiellä ! Nyt tuntuu raskaalta, mutta et ikinä kadu, että omaishoitajaksi aloit. Eikä sinun ikinä tarvitse harmitella jälkeenpäin, että miksi en silloin tehnyt niin tai näin.

Olen itse hoitanut äitini vuosi sitten kun häne rintasyöpänsä levisi aivoihin. Otin töistä vuorotteluvapaata ja vietin äitini kanssa hänen viimeiset kuukautensa.

Pari vinkkiä:
Pyydä apua kotisairaanhoidosta ja kodinhoitajilta, että pääset välillä pois
Selvitä omalääkärin kanssa mistä saat apua mihin vuorokauden aikaan tahansa (ettei tarvitse päivystyksen kautta esim. mennä)
Varautukaa kipuihin sopimalla lääkärin kanssa etukäteen kivunlievitystapoja. Kipulaastarit, morfiini nestenäisenä suuhun, kipupumppu...
Varaudu siihen, että saatatte tarvita vaippoja kun pidätyskyky ykskaks ei enää toimikaan. Niitä saa kotisairaanhoidosta jo varuiksi
Varaudu etukäteen mahdollilla apuvälineillä: rollaattori, pyörätuoli, sängynreunaan nojaustuki, vessanpöntön koroke, sähkökäyttöinen sänky... Niitä saa apuvälinelainamosta

Muista pitää huolta itsestäsi. Kriisipsykologi tai vastaava kuuntelee jos ahdistaa. Sinullakin on oikeus surra vaikka hoitotyössä oletkin ja pitäisi olla vahva.

yksinainen | 1.9.2012 klo 22:37:23