Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Saattohoito

Re: Äidin omaishoitajana

Voimia sinulle, niitä tarvitset! Ja muista, sinun on ajateltava myös itseäsi, oltava vahva ja jaksaa, kerää voimia ja pidä vapaata aina kun voit!
Mun äidillä leukattiin gliooma, gradus IV maaliskuussa 2011. Vielä sinnitellään kotona ja vointi on ollut hyvä, tähän saakka. Huhtikuussa sai jonkun kohtauksen, painetta päässä ja kasvaimia tullut pari lisää eli nyt siellä on kolme. Kaikki oikealla puolella ja vasen käsi on taas huonona ja vapisee. Viikko sitten kunnossa tapahtui pientä romahdusta ja nyt puhe sekavaa ja oikealla korvalla ei kuule. Saunaan ei pääse enää lauteille kun jalat ei jaksa. Vasempaan jalkaa tuli laskimotukokset pohkeeseen ja polveen, nyt pistos joka ilta ettei tule tulppia. Äidillä on onneksi mustahuumori ja se pitää mieltä virkeäbnä.
Meillä isäni on omaishoitaja ja hänelle on välillä annettava vapaata, tosin joudun pakottaa hänet pois välillä. Onneksi on kova mies marjastamaan ja nyt viihtyikin mustikka ja sienimetsässä, kohta puolukkaan. Isä on välillä aivan loppu, koska äiti muuttui leikkauksen jälkeen agressiiviseksi, joka tuntuu olevan yleistä aivoleikkaus-potilaille.
Meillä ei vielä ole kipulääkityksestä ollut puhettakaan, mutta taitaa jonkun ajan kuluttua tulla.
Muista ottaa itsellesi vapaata, tiedän kuinka rankkaa se on. Välillä tekee mieli huutaa ja raivota ja toisaalta sitä on kovasti huolissaan ja ainoa mitä pystymme on tukea ja rakastaa.
saorvi | 11.8.2012 klo 00:04:04