Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Saattohoito

Mistä tietää että loppu on lähellä?

Äitini sairastaa rintasyöpää, mikä levisi aluksi luustoon ja maksaa, mutta saatiin muutamaksi vuodeksi hallintaan, kunnes viime vuoden puolella todettiin levinneeksi myös aivoihin. Vuoden vaihteessa sai koko aivojen sädetyksen, ja siitä lähtien tilanne on ollut huono, ja kortisonin voimalla elänyt. Pahimpina oireina eräänlainen halvaantuminen, jalat ei toimi enää niin että voisi kävellä, ja puhekin on hidasta. Päivät kuluu pitkällään ollessa, ainostaan vessassa ja syömässä käy isämme avulla. Ellei isämme voisi toimia omaishoitajana, joutuisi äitimme olemaan jossain hoitokodissa - olisi ollut nyt jo monta kuukautta. Seuraavaa kuvausta odotamme ja pahinta pelkäämme että kasvaimet on ja pysyy aivoissa, ja ovat ehkä jopa kasvaneet. Mitä sitten tapahtuu? Vieläkö sädetetään?

Mihin syövässä sitten lopulta kuolee? Mistä oireista voi päätellä ettei aikaa ole kauaa? Milloin todetaan että kyseessä on jo saattohoito? Äidilläni ei sentään ole mitään kipuja, ei ole ollut missään vaiheessa. Kortisoni on tietenkin aiheuttanut hurjan turvotuksen. Mutta ruokahalu on hyvä. Väsyttää vaan kovin, ja yöt menevät silti pätkissä unilääkkeellä.

Pelkään tätä kevättä.
Huolehtija taas | 27.3.2010 klo 20:50:56