Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Saattohoito

Terhokoti kun kuolema ei tule

Hei,
Äitini on sairastanut maksaan keuhkoihin luihin ja aivoihin levinnyttä melanoomaa reilut 2 vuotta. Marraskuun jälkeen ei olla isän kanssa enää pystytty kotona hoitamaan kun kävelykyky meni ja siirryttiin Terhokotiin.
Äiti on ollut siellä enemmän tai vähemmän huonossa kunnossa aina ei ole jaksanut edes hälytys nappia käyttää ja puhekyky todella heikko lähimuisti alkaa olemaan myös todella heikko.

Tässä tilanteessa moni luulee että kuolema on se pahinvaihtoehto. Mutta tänään se tapahtui mitä olemme kokoajan pelänneet eli hoitopalaverissa lääkäri sanoo että äidin tilanne on ollut nyt monta viikkoa paikallaan ja että kuolema voi kestää kuukausia ja häntä ei enää kelpuutetakkaan saattohoitopotilaaksi koska kuolema on liian hidas.

Eli he ystävällisesti kysyivät meidän mielipidettä ja kysyessäni kertoivat että ei potilaan tai omaisten mielipide vaikuta lopputulokseen kuitenkaan mitenkään. Asumme vantaalla joten äitiä yritetään nyt siirtää katriinan sairaalaan. En ole vaan hyvää sanaakaan kuullut kyseisestä sairaalasta vaikka hoitajakin asuu samalla kadulla. Naapurin vaimo oli viimeisen kuukauden siellä kokemukset olivat todella huonot. Viikonloppuhoitajat eivät puhu suomea lääkkeet jätetään sängyn viereen vaikka potilas ei pysty niitä itse ottamaan ja huoneessa on 4 potilasta.

Katriinaan joutuminen oli äitini pahin pelko nyt hän ei saanut enää sanaa suustaan. Terhokitiin joutuminenkin oli jo kovapaikka ja hän on nyt vasta sopeutunut sinne eikä huuda enää yöllä isääni.

Terhokodin lääkäri sanoi että keskimäärin potilaat on 12pv ja äidin kuolema kestää liian kauan. En tajua mitä järkeä on huonokuntoisia ihmisiä raahata viimeiseksi päiväksi eri paikkaan kuolemaan. Tosin meille lääkäri sanoi että äiti ei takaisin enää pääse.

Sitä luulee että asiat on huonosti kun jouluna 53v täyttänyt ihminen kuolee mutta aina voi mennä vaikeemman kautta sen kuolemankin.
Poika | 8.4.2010 klo 19:43:14