Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Saattohoito

vanhuksen saattohoito - onko sitä?

Äitini (83v) sai lokakuun lopussa syöpädiagnoosin. Tauti on kohdun kaulakanavassa ja erikokoisia etäpesäkkeitä keuhkoissa. Hänelle tehtiin lähete palliatiiviseen sädehoitoon, jonne hän päätti olla menemättä (hoito olisi toteutettu yliopistosairaalassa, jonne äidille olisi tullut matkaa yli sata km suuntaansa).

Tämän jälkeen kontrollikäyntejä ei ole ollut. Äiti on leski, asuu yksin. Kotipalvelu käy kerran viikossa tuomassa kauppakassin, kotisairaanhoito vielä harvemmin. Mulla on työ ja perhe sadan kilometrin päässä, käyn viikonloppuisin. Äiti on laihtunut, heikko ja ruokahaluton. Vahvat särkylääkkeet väsyttävät. Nyt viimeisen viikon aikana on alkanut oksentelu.

Äiti haluaisi olla kotona mahdollisimman pitkään ja salaa minulta vointiaan, salaa myös kotipalvelulta. Oksentamisen oli myöntänyt siskolleen puhelimessa. Kun kysyin kotisairaanhoidosta, mitä tehdään kun äiti ei enää jaksa, oli ohjeena mennä päivystykseen. Näinkö tosiaan menetellään, vaikkei sairauden laadusta ole mitään epäilystä? Äidin kotipaikkakunnalla on pieni terveyskeskus ja siellä vuodeosasto.
arotar | 7.12.2014 klo 16:11:45