Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Saattohoito

Rakkaallani muuta viikko aikaa

Hei

en tiedä mitä haluaisin kirjoittaa mutta jonnekin tämä tuska on saatava purettua ;(

Mieheni sairastui kielisyöpään - syöpä löydettiin 5.5. Hänet leikattiin 6.6., puolet kielestä ja kaikki imusomukkeet sekä muut poistettiin kaulaulta ja olkavarren päältä.

Hän toipui todella hyvin leikkauksesta ja pääsikin kotiin 2 vko kuluttua leikkauksesta. Rupesimme yhdessä tankkaamaan ruokaa tulevia koitoksia varten.

Meni 5 pvä, kieleen tuli kuolio joka brutaalisti leikattiin ilman puudutusta ja tästä alkoi alamäki. Juhannuaattona kiirehdimme päivystykseen, koska kuume oli noussut. Tulehdusarvot olivat kohonneet ja hänet otettiin osastolle. Seuraavana päivänä hän luhistui ja kiidätettiin teholle jossa juhannuspäivän iltana suoritettiin leikkaus jo parantunnelle kaulalle - sieltä poistettiin verihyytymä ja kieltä jouduttiin uudestaan korjailemaan.

Täästä hänet siirrettiin ihan hyvässä kunnossa normaalille oastolle koska ei tarvinnut teho-osaston apua.

Tästä alkoikin todellinen painajainen joka jatkuu yhä - hänelle tuli verituplla keuhkoihin, käteen ja jalkoihin, munuaiset alkoivat oireilla, joka paikkaa särki, unettomuus vaivasi. 1,5 vko jälkeen hänet kiidätettiin päivystyksen kautta taas teholle jossa hän makaa tälläkin hetkellä.

Syöpä on levinnyt joka paikkaa eikä parannuskeinoa ole, hän itse on hengityskoneessa mutta hereillä, tarkoitus olisi että maanantaina hänelle laitettaisiin hengitysputki kurkkuun jotta hän voisi kommunikoida huulilla, puhua hän ei pysty.

Tänään lääkäri kertoi hänelle hänen tilansa mutta koska hän saa niin voimakkaita särkyä ja unilääkkeitä en tiedä kuinka paljon hän ymmärsi asiaa.

Mutta kyllä oman rakkaan silmistä näkee mikä tuska hänellä on.

Meillä on pienet lapset, 6 ja 8 vuotta - he tulevat tänään kotiin mummolasta ja minun pitäisi kertoa heille tämä asia.

Kuinka se tehdä, kuinka voin kertoa pienille että heidän isänsä ei elä kuin muutaman viikon - auttakaa.

En tiedä oikein kuinka jaksan itsekkään, meillä on ollut aivan mieletön elämä yhdessä, menimme naimisiinkin vajaa puoli vuotta sitten.

Pelottaa....

Surusilmä
Nappis | 9.7.2011 klo 22:42:15