Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Nuoret syöpäpotilaat

Re: mahasyöpä

Tiltu1, murhemielin luen viestisi. Haluan vastata siihen, vaikka en ole enää nuori. Syöpä on aina tragedia, mutta erityisen pahalta tuntuu kun se iskee elämänsä alussa olevaan ihmiseen. Kaikki rohkaisevat sanat tuntuvat riittämättömiltä.

Haluaisin kuitenkin kommentoida pohdintaasi siitä että syöpä olisi rangaistus jostain tekemästäsi tai tekemättä jättämisestä. Ihmismieli etsii selityksiä ja askaroi syy-seurausketjujen parissa. Tietenkin esim. elämäntavat vaikuttavat suoraan ihmisen terveyteen, mutta kuitenkin tupakoiva, ylipainoinen ja hiukan viinaankin menevä appiukkoni eli melko terveenä 90-vuotiaaksi. Jos syöpä olisi rangaistus pahoista teoista, miksi pienet lapsetkin sairastuvat?

Olet luonnollisesti huolissasi, mutta toivoisin että voisit rauhoittaa mielesi ja ajatella että olet hyvä, et ole "ansainnut" sairautta. Tutkimustulosten odotus on piinallista, onneksi pääset lääkäriin aika pian. Toivokaamme että olivatpa tulokset millaisia tahansa, hoidot tehoaisivat. Vaikka oletkin tuleva terveysalan ammattilainen, joskus hekin joutuvat potilaan rooliin;)

Voimia sinulle ja valoisaa mieltä, kyllä kaikki järjestyy!Sarisaara | 20.3.2014 klo 06:17:49