Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Nuoret syöpäpotilaat

Re: Imusolmukelöydökset ja neulanäyte

Moi

Itselleni lääkäri sanoi ultran yhteydessä, että ottaa neulanäytteen siltä varalta, että se nopeuttaisi prosessia. Totesi heti ultratessaan, ettei neulänäyte ole riittävä tutkimus. Koepala otettiin n. viikon kuluttua. Koepalan vastaus tuli sitten kuitenkin ennen neulanäytteen vastausta, enkä tänä päivänäkään tiedä, näyttikö neulanäyte syöpää vai ei.

Mulla siis oli diagnoosina nimimerkkini mukainen hodgkinin tauti. Käsittääkseni leukemia ei neulanäytteessä näy, verikokeissa siihen kyllä pitäisi viitteitä näkyä ja luuydinnäytteellä lopullinen diagnoosi, oletan.
Mulla verikokeissa ei ollut ennen diagnoosia juurikaan häikkää.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, ettei neulanäyte ole riittävä, koepala on varmempi ja se lymfooman ( imukudossyöpä ) diagnosointiin tarvitaan. Toisaalta taas ultrasta lienee hyvin pitkälti pystyy asiansa osaava lääkäri päättelemään, onko pahanlaatuisuutta syytä epäillä.

Koska sulla on ollut kuumeilua ja useampi turvonnut imusolmuke, niin vaatisin koepalaa, mikäli neulanäyte on puhdas. Nämä on liian vakavia asioita, jotta niitä kannattaisi huolena sydämessään kanniskella.

Tsemiä ja onnea matkaan!
hodgkin | 5.2.2011 klo 02:21:35