Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Naisten syövät

Re: Kohdunkaulan syöpä - mitä edessä?

Sain diagnoosin kohdunkaulan syövästä viime huhtikuussa, 27-vuotiaana. Kasvain oli sen verran suuri, että sitä ei leikattu, tarkoituksena oli saada se ensin ainakin pienemmäksi. Syöpä ei ollut levinnyt muualle kehoon. Aloitettiin sytostaatit ja sädehoito. Sytostaatteja oli kerran viikossa 5 kertaa ja ulkoista sädehoitoa 25 ja sisäistä sädehoitoa 4 kertaa. Jaksoin kaikki hoidot yllättävän hyvin. Sitten alkoi odottelu 3kk kontrolliin. Kesän sain levätä ja palata "normaalieloon".

Kontrolli oli syyskuussa, otettiin pet-tt kuvat koko vartalosta. Sitten siitä selvisikin, että kasvain oli onneksi pitkälti ei aktiivinen, mutta väliajalla syöpä oli keksinyt lähettää etäpesäkkeitä. Se oli levinnyt toiseen sisempään häpyhuuleen, lantion imusolmukkeisiin, välikarsinaan ja keuhkoihin. Sitten aloitettiinkin pikaisesti sytostaatit uudelleen, nyt 5s kerta takana 3 viikon sykleillä. Tässä kuussa vielä kerran ja tammikuun lopussa uudet kuvaukset.

Tällä hetkellä tuntemukset on hiukan sekavat. Välillä olen toivoa täynnä ja välillä kaikki tuntuu niin mahdottomalta. Odotan ja pelkään mitä uutisia helmikuun alussa lääkärillä minulle on. Mutta taistelu näitä örrimörrejä vastaan ei tule loppumaan ikinä, loppuun asti on pysyttävä toivossa kiinni.

Voi kuinka toivonkaan, että tämä vuosi olisi onnenvuosi meille kaikille :)
Halla | 3.1.2015 klo 00:31:15